Jaunumi:

Atpakaļ
Kristīne Timermane | Sabiedrisko attiecību daļa, 13.10.2015 00:00

Liepājas Jūrniecības koledžas audzēkņi papildina zināšanas LiepU

Liepājas Universitātes (LiepU) Dabas un inženierzinātņu fakultāte saskaņā ar LiepU un Liepājas Jūrniecības koledžas noslēgto sadarbības līgumu šajā studiju gadā ir uzsākusi realizēt fizikas nodarbības koledžas audzēkņiem.  


Līdz šim Kr. Valdemāra ielā 4 ir notikušas 6  fizikas nodarbības. Tās trīs grupām, katrā ap divdesmit audzēkņiem, vada LiepU lektors Valdis Priedols. “Šī ir iespēja teorētiskās zināšanas papildināt fizikas laboratorijā, veicot praktiskus darbus un mērījumus, lai kvalitatīvāk apgūtu studiju kursu. Jūrniecības koledžas audzēkņiem paredzēts veikt laboratorijas darbus mehānikā, termodinamikā, un elektrībā,” stāsta V. Priedols, norādot, ka līdz šim audzēkņi ir apmierināti, jo var apgūt ko jaunu, “viņi katru reizi nevar sagaidīt, kad varēs uzdot jautājumus!”


Savukārt LiepU studiju programmas “Mehatronika” studenti Liepājas Jūrniecības koledžā apgūs  elektropiedziņas kursu. Mehatronikas studiju programmas direktors Armands Grickus stāsta, ka tiek domāts arī par jaunu iespēju radīšanu tieši Jūrniecības koledžas audzēkņiem: “Mehatronikas studiju  programma ir adaptēta Jūrniecības koledžas programmām, un Jūrniecības koledžas absolventiem ir lieliska iespēja ietaupīt vienu studiju gadu, uzsākot studijas Mehatronikas  programmā jau otrajā kursā. Tas paātrina šo studentu kā augsti kvalificētu speciālistu iekļaušanos darba tirgū.”


Līdzīga sadarbība tiek plānota ar Liepājas Valsts tehnikumu.