Jaunumi:

Atpakaļ
Kristīne Timermane | Sabiedrisko attiecību daļa, 06.10.2015 00:00

Veicina starptautisko sadarbību jauno mediju mākslas izglītībā

Šonedēļ, no 5. līdz 7. oktobrim, Liepājas Universitātes (LiepU) Mākslas pētījumu laboratorijā notiek pirmais starptautiskais doktorantūras seminārs, kurā piedalās mākslas programmu studenti un pasniedzēji no Liepājas Universitātes un Aalto Universitātes (Somija).


LiepU Jauno mediju mākslas 1. un 2. kursa doktoranti un docents Kristofers Heils (Christopher Hales) kopā ar četriem Aalto Universitātes mākslas programmu doktorantiem un profesori Liliju Diazu (Lily Diaz) dalās mākslas pētniecības un prakses pieredzē, prezentējot savu pētījumu gaitu un kopīgi izstrādājot turpmākos disertācijas izstrādes gaitas soļus.


Ar šo semināru ir īstenota iecere, ko pirms desmit gadiem Dr.art. Aija Druvaskalne-Urdze lika par pamatu, uzsākot veidot Jauno mediju mākslas programmu. Proti, nodrošināt starptautisko sadarbību pilna cikla jauno mediju mākslas izglītībā. Lai arī Jauno mediju mākslas doktorantūra LiepU ir uzsākta 2013. gadā un tajā darbojas vairāki mācībspēki no ārvalstīm, šī ir pirmā reize, kad doktorantūras seminārā līdzdarbojas tik liels skaits LiepU un partneraugstskolu doktoranti.


“Kaut arī abām augstskolām ir atšķirīgas darba metodes un pieeja pētniecībai, šādi semināri ļauj iziet ārā no ierastās komforta zonas un uz savu pētījumu paskatīties no malas –  no pilnīgi neierasta redzes punkta. Nākamais mākslas programmu doktorantu seminārs notiks Aalto Universitātē. Tajā tiks apskatīta 3D printēšanas iespēju izmantošana pētniecībā,” stāsta LiepU Mākslas pētījumu laboratorijas vadītāja Santa Valivahina.


Starptautiskais doktorantūras seminārs notiek Eiropas Savienības programmas “Radošā Eiropa” finansētā projekta „Atjaunojamās nākotnes" ietvaros sadarbībā ar Aalto Universitātes Mediju laboratoriju un jauno mediju kultūras centru „RIXC“.