Jaunumi:

Atpakaļ
-, 16.09.2015 00:00

Liepājas Universitātei ir piešķirts Zaļais karogs

Ekoskolu programmas Nacionālā žūrija, kuras sastāvā ir valsts institūciju un sabiedrisko vides aizsardzības un izglītības organizāciju pārstāvji, šajā mācību gadā Liepājas Universitātei ir piešķīrusi Zaļā karoga balvu. Apbalvošanas pasākums ir paredzēts nākamnedēļ, 25. septembrī, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.


“Pirmkārt, šis apbalvojums parāda videi draudzīgu dzīves veidu ikdienā. Otrkārt, tā ir studentu iniciatīva – mērķtiecīga darba rezultāts, sadarbības ar universitātes darbiniekiem, pašvaldību un citiem partneriem rezultāts. Un, treškārt, šī ir liela iespēja vides studentiem teoriju sasaistīt ar praksi,” darbu, kas ieguldīts Zaļā karoga iegūšanai, un tā nozīmību vērtē Liepājas Universitātes rektora vietas izpildītāja un Ekopadomes dalībniece Māra Zeltiņa.


Zaļā karoga balvu saņem tikai tās skolas, kas ilgstošā laika posmā spēj demonstrēt izcilas aktivitātes vides jomā. Piešķiršanas termiņa ir viens mācību gads.


Liepājas Universitātes Vides un atjaunojamo energoresursu pārvaldības un inženierijas 2. kursa studente un Ekopadomes vadītāja Madara Kalniņa pauž lepnumu par iegūto apbalvojumu: “Zaļais karogs ir Ekoskolu programmas simbols. Mums kā ilgtspējīgai Ekoaugstskolai tas ir nozīmīgi, jo tas pierāda, ka mēs spējām ieviest vides pārvaldības sistēmu, ko Latvijā īsteno Vides izglītības fonds ar Ekoskolu programmu. Jāpiemin, ka esam pirmā Ekoaugstskola Kurzemē un otra Latvijā!” Studente arī norāda, ka darbs pie iesāktā neapstāsies. Šajā mācību gadā aktuāla tēma ir “Ūdens” un galvenie uzdevumi ir parādīt studentiem saistību starp ūdens patēriņu un izmaksām, padziļināt izpratni par vienkāršiem pasākumiem ūdens patēriņa samazināšanā, kā arī palīdzēt studentiem un plašākai sabiedrībai saprast, ka ūdens resursu taupīšana un saglabāšana ir vitāli nepieciešama mūsu nākotnei. Tikšot turpināts darbs pie iepriekšējo gadu tēmām – “Atkritumi” un “Enerģija”.   


Ekoskolu programma ir viens no visaptverošākajiem un populārākajiem vides izglītības modeļiem pasaulē, kurš Latvijā darbojas jau vienpadsmit gadus. Programmā, sākot no pirmsskolas izglītības iestādēm līdz pat augstskolā, Latvijā šobrīd darbojas 170 izglītības iestādes. Iesaistīties var ikviena izglītības iestāde, kas vēlas savā darbā pievērsties vides aizsardzības un ilgtspējīgas attīstības jautājumiem.