Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 14.09.2015 00:00

Četrās vietās vienlaicīgi skatāmas LiepU studentu veidotas izstādes

Jau rīt Liepājas Universitātē sāksies Letonikas 6. kongresa Liepājas konference „Piemares ļaudis un likteņi”, kura notiek reizi divos gados. Konferences ietvaros Liepājas Universitātes Dizaina un Fotomākslas programmas studenti veido izstādes. Šoreiz tās būs četrās vietās – Liepājas pārstāvniecībā Rīgā būs skatāmas fotogrāfijas, Centrālās zinātniskās bibliotēkas logos būs zīmējumi un gleznojumi, kafejnīcā „Skapis”, visticamāk, gleznas, bet universitātes galvenajā ēkā Dizaina 1. kursa studenti ir izveidojuši instalāciju, kuru var nosaukt „Piemares ļaužu dzīve kā dzīpars, kas savijas kamolā”.

Liepājas Universitātes Mākslas virziena vadītāja Inta Klāsone ir gandarīta par paveikto: „Prieks, ka tāmes un organizatori atļauj mums šo visu darīt. Īpašs prieks, par 1. kursa Dizaina studentu veikumu šogad, jo tie ir studenti, kuri mācīties sāka septembra sākumā, un jau tagad ir pratuši apvienoties, lai radītu šo darbu. Patīkami, ka konferencei ir paplašinātas robežas, un tajā iekļautas arī mūsu izstādes, kā arī  tās ir iespējams skatīt ne tikai mūsu ēkā, bet liepājnieki, dodoties savās gaitās, darbus var redzēt, piemēram, bibliotēkas logos.”      

Konference „Piemares ļaudis un likteņi” notiks divas dienas – 15. un 16. septembrī Liepājas Universitātē un Liepājas muzejā. Vairāk informācijas www.liepu.lv