Jaunumi:

Atpakaļ
Kristīne Timermane | Sabiedrisko attiecību daļa, 07.09.2015 00:00

Liepājas Universitāte aicina uz Dzejas dienām

9. septembrī uz Dzejas dienām veltītiem pasākumiem ikviens aicināts arī Liepājas Universitātē. Dienas pirmajā daļā notiks seminārs „Autors.Teksts.Lasītājs”, kas šogad ir veltīts tēmai „Rainis mūsdienu lasītāja skatījumā”, savukārt vakarā paredzētas Nakts dzejas.


Semināru „Autors.Teksts.Lasītājs” Liepājas Universitātes Kurzemes Humanitārais institūts piedāvā plkst. 14.00 Liepājas Universitātē, 327. telpā (Lielā iela 14). Edgars Lāms runās par tēmu  „Neērtais Rainis”, Sandra Okuņeva – „Didaktiskais Rainis: Raiņa dzeja bērniem, bet Māris Salējs – „Rainis pie gala un sākuma”. Ar prezentāciju „Rainis: teksta metamorfozes” uzstāsies arī Roalds Dobrovenskis, savukārt Anda Kuduma stāstīs par Raiņa atstātajām pēdām mūsdienu latviešu literatūrā.


Plkst. 19.00 Liepājas Latviešu biedrības namā paredzēts Roalda Dobrovenska autorvakars, to vadīs Liepājas Universitātes Kurzemes Humanitārā institūta direktors Edgars Lāms. Rakstnieks, dzejnieks un atdzejotājs R. Dobrovenskis ne tikai stāstīs par savu romānu „Rainis un viņa brāļi” un citām radošās darbības šķautnēm, bet arī lasīs dzeju un fragmentus no romāna.


Savukārt kafejnīcā „Kursas putni” tajā pat laikā (plkst. 19.00) notiks „Nakts dzejas”. Tajā piedalīsies Rakstniecības studijas 2. kursa studenti, absolventi un pasniedzēji. Pirmo reizi Nakts dzejās savus darbus lasīs radošās nometnes „Aicinājums” labākie dzejnieki. „Pasākums notiks jau otro gadu desmitu. Varēs klausīties ļoti plašu dzejas spektru, jo dzeju lasīs gan topošie studenti, gan esošie, gan pieredzes bagātie. Pasākumā piedalīsies Maija Kalniņa, Jana Egle, Sabīne Košeļeva, Dace Metēja, Laura Andersone, Ineta Stadgale u.c., vadīs Ēriks Vilsons. Tā kā būs arī „Aicinājuma” dzejnieki, klausītāji varēs dzirdēt ne tikai liepājnieku, bet arī viesu radītos dzejoļus,” stāsta Nakts dzeju organizatore, lektore Linda Zulmane, aicinot izmantot iespēju vienuviet sastapt dažādus dzejniekus.