Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 25.08.2015 00:00

LiepU promocijas padomē tiek aizstāvēts doktora grāds

Šodien notika Liepājas Universitātes Pedagoģijas zinātnes nozares promocijas padomes atklātā sēde, kurā promocijas darbu par tēmu „Latvijas skolu ar vācu valodas specializāciju pedagoģiskā darbība sabiedrības daudzvalodības veicināšanā” aizstāvēja un doktora grādu ieguva Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5. vidusskolas skolotāja Rūta Ķemere.

Pastāvot tendencei dzīvot internacionalizētā pasaulē, cilvēkiem ir nepieciešamas kompetences vairākās valodās. Uz valodu un kultūru sapratnes pamata uzlabojas arī dzīves kvalitāte. Rūta Ķemere savā promocijas darbā meklē ceļus, kā uzlabot un pilnveidot svešvalodu mācīšanu skolās.

Promocijas darba recenzente, Rīgas Stradiņa universitātes profesore Tatjana Koķe, uzsvēra: „Cilvēkiem ir nepieciešamas vairāku valodu zināšanas un spēja komunicēt tajās.” Savukārt darba recenzente, Liepājas Universitātes profesore Anita Līdaka atzina: „Pētītais jautājums šobrīd ir ļoti aktuāls, un te ir redzama teorijas un prakses sasaiste. Svarīgi tas ir arī Liepājas Universitātei, jo pārliecinoši ir aplūkots mācību process valodu apguvei.”

Promocijas darba vadītāja, Liepājas Universitātes profesore Alīda Samusēviča ir priecīga par savas doktorantes veikumu: „Svarīgi šoreiz ir gan tas, ka ir tapis jauns zinātnisks pētījums, gan tas, ka Liepājā ir iespēja veikt pētniecības darbus.”

Promocijas darbs izstrādāts ar Eiropas Sociālā fonda atbalstu projektā „Doktora studiju attīstība Liepājas Universitātē”.