Jaunumi:

Atpakaļ
-, 20.08.2015 00:00

Baltijas un Ziemeļvalstu augstskolu pārstāvji tiksies mūzikas terapijas vasaras skolā

No 26. līdz 29. augustam Rīgā un Liepājā notiks Ziemeļu Ministru padomes programmas Norplus Higher Education atbalstītais projekts – Mūzikas terapijas vasaras skola, kurā sastrādāsies sešu augstskolu - Rīgas Stradiņa universitātes, Liepājas, Ālborgas  (Dānija) un Jivaskilas (Somija) universitāšu, kā arī Lietuvas un Igaunijas Mūzikas un teātra akadēmiju - mācībspēki un studenti. Šis ir pirmais sadarbības projekts izglītībā, kur Ziemeļvalstu mūzikas terapeitu saimē iekļaujas arī Latvijas augstskolas, un tā mērķis ir dalīties pieredzē, kā arī izveidot ciešākas attiecības akadēmiskā personāla un studentu mobilitātei, kā arī potenciālu pētniecības projektu īstenošanai nākotnē.


27. un 28. augustā vasaras skola notiks Liepājas Universitātes Mūzikas terapijas centrā (Lielajā ielā 14, 121. telpā), kur būs iespējams gūt praktisku ieskatu darbā ar dažādām pacientu grupām: 

 

  • 27. augustā plkst. 13.00 - 16.00 notiks meistarklase „Darbs ar balsi” Ālborgas universitātes (Dānija) pasniedzējas, mūzikas terapijas maģistres Jūlijas Oernholtes Boetkeres (Julie Ørnholt Bøtker) vadībā. Eksperimentējot, improvizējot un pārspriežot paveikto, meistarklases dalībnieki tuvāk iepazīs savu balsi un apgūs daudzveidīgas tās pielietošanas iespējas dažādu terapeitisku mērķu sasniegšanai.
  • 27. augustā plkst. 16.30 – 19.30 Igaunijas Mūzikas un teātra akadēmijas (Igaunija) lektore, filozofijas doktore Alice Pehka(Alice Pehk) vadīs meistarklasi „H. Bonnī  metode ar vadīto iztēli un mūziku (The Bonny method of guided imagery and music): pamatprincipi un praktiskais pielietojums”, kuras laikā iepazīstinās ar metodes teorētisko pamatu un darbības pamatprincipiem, kā arī sniegs praktisku ieskatu, organizējot individuāli paraugsesiju.
  • 28. augustā plkst. 9.00 – 12.00 notiks meistarklase „Epilepsijas pacientu sociālā iekļaušana ar mūzikas terapijas grupā palīdzību”, ko vadīs Lietuvas teātra un mūzikas akadēmijas (Lietuva) lektore, mūzikas terapeite, supervizore Sociālo zinātņu (izglītībā) doktore Vilmante Aleksiene (Vilmantė Aleksienė) un kolēģi.
  • 28. augustā plkst. 13.00 – 16.00 meistarklasi „Klīnisks skatījums uz perkusiju improvizāciju neirorehabilitācijā  un improvizāciju psihodinamiskajā mūzikas terapijā” vadīs Jivaskilas universitātes (Somija) asociētais profesors, filozofijas doktors Esa Ala-Ruona (Esa Ala-Ruona). Meistarklases saturs ir balstīts uz Jivaskilas universitātes Mūzikas terapijas izpētes un apmācības klīnikas pētnieciskajām aktualitātēm.

 

 

29. augustā vasaras skola būs atgriezusies Rīgā, kur plkst. 9.00 – 12.00 notiks Rīgas Stradiņa universitātes studiju programmas „Mākslu terapija” mūzikas terapijas specializācijas vadītājas un Liepājas universitātes studiju programmas „Mūzikas terapija” vadītājas mūzikas maģistres un veselības aprūpes maģistres Mirdzas Paipares lekcija un tai sekojoša meistarklase „Muzikālais pārdzīvojums: psiholoģiskie un terapeitiskie aspekti”.