Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 07.07.2015 00:00

Liepājas Universitāte paplašina sadarbību

Liepājas Universitāte ir parakstījusi sadarbības līgumu ar lielāko IT uzņēmumu Latvijā „Accenture Latvia”. Ar šo uzņēmumu universitātes Dabas un inženierzinātņu fakultāte sadarbojas jau ilgstoši. Parakstītais līgums šo sadarbību konkretizē un padziļina.

Vienošanās saturs ir saistīts ar programmēšanas valodas Java izmantošanu – atbilstošu mācību materiālu izstrādi un ieviešanu informātikas skolotāju izglītošanai, programmēšanas pamatu apguvei skolēniem, skolu projekta Start(IT) attīstībai un IT studiju procesa atbalstam augstskolā.

Kā atzina Dabas un inženierzinātņu fakultātes dekāne Anita Jansone: „Šī vienošanās iezīmē būtisku pagriezienu IT studiju attīstībā Liepājas Universitātē – programmēšanas metodoloģijas maiņu. Vienlaikus tas ir novērtējums mūsu mācībspēku kompetencei programmēšanas mācīšanas metodikā.”

Ne mazāk būtiski ir vienošanās punkti par IT bakalaura un maģistrantūras studentu prakses īstenošanu. Studentiem būs iespēja iziet praksi uzņēmumā „Accenture Latvia” un iesaistīties uzņēmuma organizētajos studentu izglītības pasākumos, kā arī tiks nodrošinātas IT nozares profesionāļu vieslekcijas un kursi.