Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 17.06.2015 00:00

Par bakalauru un maģistru var kļūt jebkurā vecumā

Liepājas Universitāte gatavojas jūlija sākumā notiekošajiem izlaidumiem, bet, lai līdz tiem tiktu, šobrīd visiem beidzējiem notiek bakalaura un maģistra darbu aizstāvēšana.      


Tikko maģistra darbu aizstāvēšana ir beigusies Rakstniecības studijās. Maģistra grādu iegūs astoņi absolventi. Viņu vidū ir ne tikai jaunieši, kuri maģistra studijas turpina uzreiz pēc bakalaura grāda iegūšanas, bet arī gleznotājs Guntis Otaņķis, kurš maģistra darba tēmu „Feminisms kultūrā un literatūrā postpadomju telpā 20. gs. nogalē un 21. gs. sākumā” aizstāvēja, balstoties gan zinātnē, gan personiskajā pieredzē un harizmā.


Savukārt mākslinieks Varis Siliņš pētījis pats savus dzejoļus. Vairāku gadu garumā ir tapusi „Briesmīgā ābece”, kurā Varis Siliņš ir sarakstījis dzejoļus par visiem 33 alfabēta burtiem (dzejolī visi vārdi sākas ar vienu burtu), un pētījums par tēmu „Kā dzeja piekāpjas burta priekšā jeb kā forma dažkārt nosaka saturu” izraisīja ne vienu vien jautru brīdi.         


Nākošajā gadā līdz maģistra darba aizstāvēšanai Liepājas Universitātes Rakstniecības studijās būs ticis arī aktieris Ēriks Vilsons. Līdz ar to tiek pierādīts, ka cilvēks var mācīties un sevi pilnveidot jebkurā dzīves posmā.


Atgādināsim, ka līdz 26. jūnijam turpinās bakalaura un maģistru darbu aizstāvēšana, kuras ir atvērtas, un tās var apmeklēt ikviens interesents. Grafiks pieejams ŠEIT.


Visi, kurus interesē studijas Liepājas Universitātē, tiek aicināti uz Atvērto durvju dienu, kas notiks sestdien, 27. jūnijā no pulksten 11.00 līdz 13.00 pie Liepājas Universitātes ēkas. Savukārt uzņemšana studijās notiek no 1. līdz 7. jūlijam.