Jaunumi:

Atpakaļ
-, 25.05.2015 00:00

LiepU students krievu valodas olimpiādē Krievijā iegūst goda diplomu

Pagājušajā nedēļā Liepājas Universitātes (LiepU) Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes pārstāvji - studiju programmas "Eiropas valodu un kultūras studijas" 1. kursa students Andrejs Šavalovs un asoc. prof. Valentīna Kaļiņina - viesojās Imanuela Kanta Baltijas Federālā Universitātē Kaļiņingradā (Krievija). Students piedalījās 4. starptautiskajā olimpiādē krievu valodā,  literatūrā un kultūrā,  bet  asoc. profesore – pasākumu norisē un docētāju  sanāksmē.


Olimpiādes  pirmais  posms  notika 2015. gada martā on-line, tajā startēja ap 500 studentu no dažādam  pasaules valstīm, tai skaitā arī LiepU studenti. Pēc olimpiādes pirmā posma rezultātiem 57 labākie dalībnieki tika uzaicināti uz otro (klātienes) posmu. Olimpiādē piedalījās dalībnieki no Polijas, Igaunijas, Slovēnijas, Čehijas, Slovākijas, Beļģijas, Angolas, Vjetnamas, Turkmenistānas un Latvijas. Andrejs Šavalovs parādīja stabilas zināšanas krievu valodā, kultūrā un tika apbalvots ar goda diplomu. 


LiepU pārstāvji ieguva jaunas zināšanas, pieredzi un kontaktus, kā arī popularizēja Liepājas Universitāti, veicinot starptautisko atpazīstamību.


Braucies notika, pateicoties Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes un Studentu padomes finansiālajam atbalstam.