Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 15.05.2015 00:00

Liepājas Universitātē diskutē par saknēm un izaugsmi

Divu dienu garumā Liepājas Universitātē risinās 18. starptautiskā zinātniskā konference „Sabiedrība un kultūra: saknes un izaugsme”. Tajā piedalās vairāk nekā simts dalībnieki no sešām valstīm, kuri vakar dienas gaitā darbojās plenārsēdēs un darba grupās, bet šodien ir devušies vides zinātņu jomas izbraukuma sesijā uz Žemaitiju Lietuvā.

Konferences atklāšanā Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Vitkovskis akcentēja Liepāju kā brīvdomātāju, mūzikas un kultūras pilsētu: „Brīdī, kad sāk nīkuļot kultūra, arī biznesa vide neattīstās un kļūst pelēkāka. Kultūrai un saknēm ir liela nozīme mūsu dzīvē. Ja mēs neapzināsimies tradīcijas un vēsturi, mēs nevaram nostiprināt nākotni.”

Pasākuma organizators, Liepājas Universitātes administratīvais direktors Arturs Medveckis šī gada konferenci ir veltījis Liepājas pedagoģiskās skolas 70 gadei, novērtējot, ka tās ir saknes, no kurām izauga šodienas Liepājas Universitāte. Konferences dalībnieki varēja aplūkot bijušo Liepājas pedagoģiskās skolas pedagogu Kārļa Saukas un Artūra Baumaņa gleznas.

Sakņu un identitātes meklējumi bija galvenais akcents šajā konferencē, to uzsver arī Arturs Medveckis: „Konference ir sākums nākošajam posmam un cikls ir nepārtraukts. Te ir ikdienas pētnieciskā darba rezultāts un atskats uz paveikto. Tas ir svarīgi mums kā universitātei, lai prezentētu sevi un lai redzētu, kā strādā citi.”

Zinātniskās konferences „Sabiedrība un kultūra: saknes un izaugsme” organizētāji saka paldies par labo sadarbību Liepājas muzejam, katram, kurš piedalījās konferencē, un tiem, kas izrādīja interesi organizēšanas procesā.   


FOTO