Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 12.03.2015 00:00

Bērni izspēlē Liepāju zem liepas Liepājas Universitātē

Par godu Liepājas 390. dzimšanas dienai Liepājas Universitātes vestibilā ir apskatāma pilsētas pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņu izstāde „Izspēlē Liepāju zem liepas”, kas notiek radošuma dienas „Izspēlē Liepāju” ietvaros.
Te ir apskatāmi bērnu darbi, kuros atdzīvojas viņu acīm skatīta sava pilsēta – Lielais Dzintars ar visu orķestri, Liepājas teātris,  rokkafejnīcas ģitāra, Rožu laukums, jūra un parks. Darbi ir veidoti gan ar tradicionāliem materiāliem, gan izmantotas mežģīnes, plastmasas dakšiņas, plastmasas maisiņi un kokteiļu salmiņi.
Pirmsskolas audzināšanas iestādes „Mazulītis” vadītājas vietniece Elga Kraukle: „Bērni Liepāju redz dzīvespriecīgu, ar rotaļu laukumiem un parkiem. Audzinātājas ir palīdzējušas viņu idejas noformulēt, bet darināts viss ir ar bērnu rociņām.
”Savukārt „Cīrulītis” metodiķe Biruta Narkiene atzīmē: „Liepāja ir atveidota visos četros gadalaikos, te ir pat ziemā pierastās piparkūku mājiņas. Var tikai brīnīties, cik dažādas ir bērnu darinātās liepas, kas ir katrā darbā un katrā izskatās savādāk – ir savādāk veidotas”.
Izstāde Liepājas Universitātes vestibilā ir aplūkojama līdz 18. martam. 
FOTO