Jaunumi:

Atpakaļ
Kristīne Milberga | Sabiedrisko attiecību daļa, 18.03.2014 00:00

Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes Zinātnes un radošuma dienu aktivitātes

Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātē Studentu zinātnes un radošuma dienu laikā notiks vairāki pasākumi. 


20. martā plkst. 18.00 studiju programmu „Dizains”, „Fotomāksla”, „Māksla” studenti aicina uz savām studiju telpām Kuršu ielā 20, kur notiks „Foto@dizaina nakts” pasākumi – studentu radošo darbu izstādes un prezentācijas. Līdz 27. martam „Dizaina” studentu gleznu izstāde ir vērojama arī Liepājas Jauniešu mājā, Kungu ielā 24.


21. martā dažādas aktivitātes notiks otrā fakultātes studiju ēkā – Kūrmājas prospektā 13. plkst. 12.00 sāksies fakultātes studentu zinātniskā konference, kuras plenārsēdē būs iespēja uzklausīt apkopojumu par Mākslas pētījumu laboratorijas organizētās starptautiskās studentu jauno mediju mākslas nedēļas „iWeek” pieredzi piecu gadu garumā un ieskatu programmas „Dizains” studentu radošajā darbībā.  Humanitāro programmu – „Baltu filoloģija un kultūra”, „Eiropas valodu un kultūras studijas”, „Latviešu filoloģija”, „Rakstniecības studijas” – studenti klausītājus iepazīstinās ar savu pētniecisko darbu tēmām. Dienas noslēgumā (plkst. 18.00) notiks tradicionālais studentu radošās darbības vakars „Radošā Kūrmāja”, kurā „Jauno mediju mākslas” un „Rakstniecības studiju” studenti piedāvās inovatīvu literāro lasījumu performanci.


Studentu zinātnes un radošuma nedēļu pasākumu noslēgumā (24. – 29. martā) Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātē ar lekcijām viesosies Dr.philol. Liene Lauska (Austrija). Studiju programmas „Baltu filoloģija un kultūra” studenti iepazīsies ar latviešu trimdas literatūru Vācijā, programmas „Eiropas valodu un kultūras studijas” vācu valodas studentiem vācu valodā tiks piedāvāts salīdzinošs ieskats latviešu un vācu trimdas literatūrā. Savukārt maģistra studiju programmu „Rakstniecības studijas” un „Latviešu filoloģija” studentiem lektore piedāvās iedziļināties rakstniecības kognitīvajos pamatos. 


Dr. philol. Lienes Lauskas lekcijas ir atvērtas un tās var apmeklēt arī citi interesenti. Papildus informāciju var iegūt Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātē, tālr. 63483779.


Uz Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes Studentu zinātnes un radošuma dienu aktivitātēm laipni aicināts ikviens interesents! 


Pasākumu programmu skatīt ŠEIT.