Jaunumi:

Atpakaļ
Kristīne Milberga | Sabiedrisko attiecību daļa, 12.03.2014 00:00

Sākusies studentu pieteikšanās dalībai „Demola Latvia” organizētajos projektos

Līdz 16. martam Starptautiskā sadarbības platforma „Demola Latvia” aicina studentus iesniegt pieteikumus dalībai inovatīvos pavasara semestra projektos.


„Demola Latvia” mājas lapā http://latvia.demola.net/project/list/all  ir publicēti uzņēmumu un citu organizāciju problēmjautājumi, uz kuriem līdz 16. martam tiks gaidīti studentu pieteikumi. Platformas nodrošinātāji, piesaistot ekspertus, izvērtēs studentu pieteikumus un izvēlēsies atbilstošākos multidisciplināro komandu izveidošanai.


Pavasara semestrī, kas ilgs no 25. marta līdz 30. jūnijam, studentu komandām ir iespēja strādāt ar 8 dažādiem projekti, ko „Demola Latvia” piedāvā valsts organizācija, Latvijas ražošanas un IT uzņēmumi. Inovatīvajos projektos aicināti pieteikties jebkura līmeņa biznesa un vadības, IT, mākslas, komunikācijas, inženierzinātņu un citu virzienu studenti. 23. martā notiks pavasara semestra uzsākšanas sanāksme jeb kick-off. Studentu komandas turpmākos 4 mēnešus strādās pie risinājumu izstrādes vidēji 2 - 3 stundas nedēļā, lai semestra beigās tos prezentētu problēmjautājumu autoriem.


Šā gada janvāra mēnesī Liepājas Universitāte (LiepU) parakstīja sadarbības memorandu par starptautiskās sadarbības platformas „Demola Latvia” izveidi un attīstību Latvijā.


Starptautiskās sadarbības platformas „Demola Latvia” ietvaros dažādu nozaru uzņēmumi, studenti un augstskolas var radīt inovatīvus produktus un pakalpojumus, vienlaikus iegūstot nenovērtējamu pieredzi un sadarbības iespējas.


Jaunizveidotā platforma studentiem palīdz labāk izprast savu izvēlēto profesiju un iemācīties darboties multidisciplinārā komandā, augstskolām – apzināt reālo tirgus pieprasījumu un uzlabot studiju programmu kvalitāti, savukārt uzņēmumiem – iegūt jaunu skatu uz saviem pakalpojumiem un produktiem, kā arī novērtēt studentu prasmes, lai nākotnē iegūtu jaunām idejām bagātus un talantīgus darbiniekus.


„Demola Network” inovāciju platforma tika izveidota Somijā 2008. gadā. Šobrīd Demola iniciatīva darbojas Somijas pilsētās Tamperē un Oulu, Lietuvas galvaspilsētā Viļņā, Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā, Dienvidzviedrijas reģionā Malmē, Austrumzviedrijas reģionā Norčēpingā, Slovēnijas pilsētā Mariborā. Līdz šim brīdim programmā ir iesaistījušies vairāki simti uzņēmumu un pievienojušies vairāk nekā tūkstoš studentu. „Demola Latvia” pārvalda Latvijas IT klasteris.


Plašāka informācija par  „Demola Latvia”:  www.demola.lv,  www.facebook.com: Demola.Latvia vai rakstot uz uz e-pastsu: demola@demola.lv.