Jaunumi:

Atpakaļ
Kristīne Milberga | Sabiedrisko attiecību daļa, 11.03.2014 00:00

Liepājas Universitātē lekcijas lasa pasaules līmeņa akustikas speciālists

No 2013./2014. mācību gada pavasara semestra lekcijas Liepājas Universitātes studiju programmas „Mehatronika” 1. kursa studentiem ir uzsācis lasīt Eiropā un pasaulē atzīts augstas klases akustikas speciālists profesors Dr.sc.ing Ivars Veits no Nauheimas Vācijā.


Liepājas Universitātes Dabas un inženierzinātņu fakultāte pauž gandarījumu, jo studiju kurss „Akustika” universitātē tiek docēts pirmo reizi, kā arī šāda lekciju kursa Latvijā citur nav. Pašlaik notiek pārrunas par šo lekciju translēšanu videokonferenču veidā Rīgas Tehniskajai universitātē, Ventspils Augstskolā, Latvijas Lauksaimniecības universitātē un Rēzeknes Augstskolā.


I. Veits ir lasījis lekcijas vadošajās Vācijas tehniskajās universitātēs, kā arī Spānijā, Holandē, Meksikā, Korejā, Austrālijā, ASV un citās valstīs. Profesors ir bijis konsultants elektronikas „milzim”– Samsung, bet pašlaik ir Liepājas topošās koncertzāles „Lielais dzintars”  akustikas konsultants.


Atgādinām, ka Liepājas Universitātes Mūžizglītības nodaļa piedāvā ikvienam, kam ir vidējā vai augstākā izglītība un vēlme apgūt interesējošus vai karjerai nepieciešamus studiju kursus, apmeklēt universitātes pamatstudiju un maģistrantūras pilna vai nepilna laika studiju kursus klausītāja statusā. Plašāka informācija: www.liepu.lv, sadaļa „Mūžizglītība”.

 


Plašāk par studiju iespējām Liepājas Universitātē varēs uzzināt Informācijas dienā, kas notiks 29. martā plkst. 11.00 Lielajā ielā 14.


Foto: National Technical Museum