Jaunumi:

Atpakaļ
11.12.2013 00:00

TN „Kurzeme” apskatāma Liepājas Universitātes studentu foto gleznu izstāde „ZIEMA”

No 10. decembra tirdzniecības nama „Kurzeme” 3. stāvā apskatāma Liepājas Universitātes (LiepU) studentu foto gleznu izstāde „ZIEMA”, kas tapusi sadarbībā ar Liepājas Universitātes Zinātnes un inovācijas parku (LiepU ZIP).


Izstādē apskatāmi LiepU studiju programmas „Datordizains” 1. un 2. kursu studentu – Agnijas Šēnfeldes, Artūra Ziediņa, Gintas Simsones, Lāsmas Miškas un Ilzes Riekstiņas foto darbi par tēmu „ZIEMA”, kas tapuši, izmantojot īpašu drukas tehnoloģiju, ļaujot fotogrāfijas pārvedot par gleznām jeb tā saucamajām kanvām.


LiepU ZIP gandrīz gadu ir strādājis pie šīs jaunās drukas tehnoloģijas izstrādes un ieviešanas. Tehnoloģija ļauj radīt foto gleznas, apdrukājot kokvilnas audumu ar videi draudzīgām tintēm un uzstiepjot to uz rāmja.


Foto gleznu radīšana ir jauns, videi draudzīgs paņēmiens, kas izmaksā lētāk kā ķīmiskās krāsas. Krāsu tintēm piemīt īpaša noturība pret izbalēšanu, tāpēc foto gleznas saglabājas spilgtas gadu desmitiem. Vairāk informācijas mājaslapā www.fotokaglezna.lv.


Izstāde „ZIEMA” TN „Kurzeme” 3.stāvā apskatāma līdz 2014.gada 7.februārim.


Visi laipni aicināti!

 

Informāciju sagatavoja:

Daira Kārkliņa

TN „KURZEME” reklāmas daļa

Tālr. +371 29194404;

marketings@rozulaukums.lv