Jaunumi:

Atpakaļ
04.12.2013 00:00

Kurzemes Humanitārajā institūtā viesosies Rimants Ziedonis

5.decembrī Liepājā viesosies Latvijas apceļotājs un aprakstītājs Rimants Ziedonis. Plkst. 17.00 tikšanās ar rakstnieku notiks Liepājas Universitātes Kurzemes Humanitārajā institūtā (Kūrmājas prospektā 13), kur diskusijā piedalīsies studenti, literatūrpētnieki un citi interesenti.


Pirms tikšanās Liepājas Universitātes Kurzemes Humanitārajā institūtā - plkst. 14.00 Draudzīgā Aicinājuma Liepājas pilsētas 5. vidusskolā (Raiņa ielā 50) R. Ziedonis tiksies ar skolēniem un skolotājiem, lai runātu par „Leišmalīti”, tēva un dēla Ziedoņu kopdarbībā tapušo grāmatu. Šo sarunu vadīs skolotāja Marina Šķilvalte.


Rimants Ziedonis ir vairāku prozas grāmatu autors („Paradoksālā Latvija”, „Austrumu robeža”, „Jūras zemē Latvijā”, u.c.), tajās attēlota ļaužu dzīve dažādos Latvijas novados, izgaismotas spilgtas personības, izstāstīti neparasti notikumi. Rimanta Ziedoņa tekstos aktīvi integrēti publicistiski impulsi, dokumentāli un populārzinātniski akcenti.


Vai Latvijas piemarē zvejnieku joprojām daudz un vai piekrastes latvieši nezaudē zvejniekiem raksturīgo dzīvesveidu, raksturīgās tradīcijas? Vai Latvijas austrumu pierobežā dzīvība tiešām atkal pieņemas spēkā? Vai Leišmalē leišu jau nav vairāk kā latviešu?


Sarunas laikā mēģināsim iztincināt rakstnieku gan par dzīvi, gan mākslu – par Latvijas apceļojumu iespaidiem un arī par mākslinieciskajiem principiem un rakstniecības mērķiem, šos iespaidus attēlojot. Noskaidrosim, cik lielā mērā Latvijas apstaigāšana Rimantam Ziedonim ir tēva tradīcijas turpinājums, iešana tēva pēdās.


Kurzemes Humanitārajā institūtā dialogu ar rakstnieku centīsies uzturēt Edgars Lāms un arī katrs ieinteresēts klausītājs.


 

LiepU Kurzemes Humanitārais institūts
Foto: www.zvaigzne.lv