Jaunumi:

Atpakaļ
27.11.2013 00:00

Interesenti aicināti apmeklēt prozas lasījumus

Piektdien, 29.novembrī, plkst. 18:00 labdarības veikalā „Otrā Elpa. Pludmale” notiks prozas lasījumi, kuros piedalīsies un savus darbus lasīs Liepājas Universitātes un Piejūras pilsētu literārās akadēmijas studenti –  Rasa Bugavičute, Liene Kāposta, Ieva Viese, Liene Zīverte, Anna Kalna, Nikolajs Šulajevs, Varis Siliņš uc.


Prozas lasījumi ir turpinājums 15. novembrī notikušajai „Dzejas copei”, kurā uzmanība bija vērsta uz dzeju. Pasākuma organizatore Baiba Dēķena stāsta: „Lasījumi ir lieliska iespēja ne tikai jaunajiem rakstniekiem iepazīties vienam ar otru, bet arī citiem interesentiem parādīt, ka Liepājā norisinās literārie procesi un mūsu vidū ir aktīvi un talantīgi jaunie rakstnieki. Jāmin, ka 4. decembrī sākas Latvijas Literatūras centra organizētais „Prozas lasījumu” festivāls, 29. novembra pasākumu var definēt kā pašorganizētu ieskaņu šim festivālam."


Liepājas Universitātes students Pēteris Gertners lasījumiem veidos vizualizācijas. Īpašu muzikālu pārsteigumu būs sagatavojusi Jauno mediju mākslas programmas studentu audiovizuālā apvienība A.R.E., savukārt siltākai noskaņai būs tēja un cepumi.


Ieeja pasākumā ir bez maksas vai par ziedojumu (var naudā, var graudā – paņemt līdzi kādu sev vairs nevajadzīgu, bet citam vēl noderīgu lietu).


Labdarības veikals "Otrā Elpa. Pludmale" atrodas Graudu ielā 31/33 un tajā ikviens var ziedot sev vairs nevajadzīgas, bet citiem vēl noderīgas mantas (apģērbus, apavus, aksesuārus, rotaslietas, rotaļlietas, grāmatas un sadzīves priekšmetus, u.c.), kā arī tās iegādāties par zemām cenām. Savukārt iegūtie ienākumi tiek ziedoti dažādiem labdarības mērķiem.