Jaunumi:

Atpakaļ
22.11.2013 00:00

Liepājas Universitātes lektori dalās pieredzē Slovākijā

2013./2014. studiju gadā pirmie Erasmus docētāju mobilitātē devās Liepājas Universitātes (LiepU) Dabas un inženierzinātņu fakultātes lektori Laimonis Začs, Patriks Morevs un asistents Maksims Žigunovs, kas nedēļu viesojās Mateja Bela Universitātē Slovākijā.


Vizītes laikā LiepU lektori iepazinās ar Mateja Bela Universitāti, telpām, to aprīkojumu,  tikās ar Dabaszinātņu fakultātes un datorzinātņu katedras pārstāvjiem. Tika iegūti kontakti turpmākās sadarbības nodrošināšanai – sadarbības projekti, kopīgas publikācijas starptautiskās konferencēs.


Erasmus docētāju mobilitāte dod iespēju personālam doties docēšanas braucienā uz augstskolu citā Eiropas Savienības dalībvalstī uz periodu no 1 dienas (vai vismaz 5 akadēmiskajām stundām) līdz 6 nedēļām. Mobilitātes mērķi – iedrošināt augstskolas paplašināt un uzlabot piedāvāto kursu klāstu un saturu, ļaut studentiem, kuriem nav iespējas piedalīties mobilitātes programmā, gūt labumu no zināšanām un pieredzes, ko sniedz akadēmiskais personāls no augstskolām un uzaicinātais personāls no uzņēmumiem citās Eiropas valstīs, veicināt zināšanu un pedagoģisko metožu pieredzes apmaiņu, radīt saikni starp augstskolām un uzņēmumiem, motivēt studentus un personālu iesaistīties mobilitātē.