Jaunumi:

Atpakaļ
04.11.2013 00:00

Salaspils novada pašvaldības stipendiju ieguvusi Liepājas Universitātes studente

Šogad pirmo gadu piešķirtas Salaspils novada pašvaldības stipendijas 1000 latu apmērā. Tās ieguvuši trīs Salaspils novada pašvaldības jaunieši, kas uzsākuši studijas augstskolā. Stipendijas piešķirtas Janai Kolbinai, Annai Viktorijai Lukjanskai, Laimai Salcēviča. Stipendiju ieguvusi arī Anna Viktorija Lukjanska, kas uzsākusi studijas Liepājas Universitātē.

 

Stipendijas mērķis ir finansiāli atbalstīt Salaspils novada pašvaldības jauniešus izglītības pieejamībai ikvienā Latvijas augstskolā, kā arī veidot Salaspils novada atpazīstamību Latvijā un piederības sajūtu Salaspils novada iedzīvotāju vidū. Uz stipendiju 2013./2014.akadēmiskajā gadā pieteicās 7 pretendenti.

 

Stipendijai varēja pieteikties ikviens Salaspils novada pašvaldības administratīvajā teritorijā deklarēts (vismaz vienu gadu) 12.klases skolēns, kurš reģistrējies studijām kādā no Latvijas augstskolām jebkurā bakalaura studiju programmā 2013./2014.akadēmiskajam gadam.

 

Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas absolvente Anna Viktorija Lukjanska šobrīd ir Liepājas Universitātes Dabas un inženierzinātņu fakultātes studiju programmas "Matemātika" 1. kursa studente. Anna Viktorija Lukjanska izvēlējusies šo studiju programmu, lai pēc trim gadiem, kad to absolvēs, varētu iestāties augstākā līmeņa pedagoģijas studiju programmā, lai vēl pēc diviem gadiem veiksmīgi absolvētu universitāti un uzsāktu darbu kā vidusskolas matemātikas skolotāja. Viņa uzskata, ka skola ir vieta, kur katram bērnam tiek iemācīta spēja lemt par savu rīcību. Salaspils novada pašvaldības stipendija palīdzēs Annai Viktorijai īstenot savu mērķi.

 

Par Latvijas Universitātes Fondu

Šogad Latvijas Universitātes Fonds sadarbībā ar mecenātiem 2013./2014.akadēmiskajā gadā piešķīris 91 stipendiju par kopējo summu 178 000 latu. Stipendijas ieguvuši Latvijas Universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes, Rīgas Stradiņa universitātes, Latvijas Lauksaimniecības universitātes, Liepājas universitātes studenti.

 

Vairāk informācijas: www.fonds.lv


No kreisās: Salaspils novada domes Izglītības un kultūras daļas vadītāja Inga Elksne, Salaspils novada pašvaldības stipendijas ieguvējas - Jana Kolbina, Laima Salcēviča, Anna Viktorija Lukjanska.

Foto: Toms Grīnbergs, LU Preses centrs.