Jaunumi:

Atpakaļ
25.10.2013 00:00

Projekta „eBig3” pārstāvji saņem Ziemeļvalstu BOLDIC balvu par inovācijām e-studijās

Pagājušajā nedēļā Stokholmā, Zviedrijā, projekta „eBig3” pārstāvji saņēma Ziemeļvalstu BOLDIC balvu par inovācijām e-studijās.

 

„eBig3” mācīšanās platforma apvieno trīs savstarpēji papildinošus uz tehnoloģijām balstītas mācīšanās veidus: e-studijas (mācīšanās, izmantojot datoru un internetu), t-studijas (mācīšanās, izmantojot televīziju) un m-studijas (mācīšanās, izmantojot mobilās ierīces).


Šīs mācīšanās platformas tehnoloģiskos risinājumus ir izstrādājuši Liepājas Universitātes Dabas un inženierzinātņu fakultātes docētāji un studenti, atsevišķos gadījumos ir izmantots arī Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratorijas tehniskais aprīkojums.


Projekta ietvaros tapuši vairāki studiju projekti, bakalaura un maģistra darbi datorzinātņu, dizaina un informācijas tehnoloģijas studiju programmās, kā arī radīta eksperimentāla bāze Liepājas Universitātes doktora studiju programmas „E-studiju tehnoloģijas un pārvaldība” doktorantu pētījumiem.

 


„eBig3” ir uz tehnoloģijām balstītas mācīšanās platforma, kas izstrādāta Latvijas - Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas projekta „Sinerģētiskā pieeja uzņēmējdarbības attīstības veicināšanai, izmantojot e-studiju, TV un mobilās tehnoloģijas” ietvaros.

 


Projekta partneri – Rīgas Tehniskā universitāte, Liepājas Universitāte, Latvijas Lauksaimniecības universitāte, Daugavpils Universitāte, Kauņas Tehniskā universitāte, Šauļu Universitāte un Utenas Darba tirgus izglītības centrs.