Jaunumi:

Atpakaļ
24.10.2013 00:00

TN „Kurzeme” apskatāmi Liepājas Universitātes docētāju mākslas darbi

Līdz 30. novembrim tirdzniecības namā „KURZEME”, 2. stāvā un 3. starpstāvā apskatāma Liepājas Universitātes docētāju mākslas darbu izstāde, kas veltīta Kurzemes piekrastei un tās ļaudīm pagātnē, tagadnē un nākotnē.


Izstāde iekārtota Apvienotā Pasaules latviešu Letonikas 5. kongresa Liepājas konferences „Piemares ļaudis un likteņi” ietvaros.


Kurzemes novadā ir bagātīgs kultūrvēsturiskais mantojums, kuru nepieciešams saglabāt un popularizēt. Izstādes darbi veidoti glezniecības un grafikas tehnikās, izsakot pārdomas par cilvēku dzīvi Kurzemē krāsās un līnijās.


Izstādē piedalās Liepājas Universitātes profesors, mākslinieks Aldis Kļaviņš ar darbiem akrila tehnikā - „Liepāja. Skats no ziemeļu fortiem”, „Liepāja. Atspīdums viesnīcas „Promenade” logos”, „Liepāja. Tirdzniecības kanāls”. Savukārt mākslinieks Andris Millers ar gleznām, kas darinātas ar eļļas krāsām - „Martens” un „Karostas jūrmalā”, bet lektors Herberts Erbs strādā eļļas tehnikā un piedāvā aplūkot savu darbu „Ziedi”.


Liepāju fotogrāfijās triptihā atklāj lektore Daina Ģibiete, lektore Lauma Veita fotogrāfiju „Jūras smarža”, savukārt lektors Aivars Rozenbahs piedāvā ieskatam darbus alternatīvajā fotogrāfijā „Cianotipija I,II,III”.


Tēlniecības darbus, izmantojot koku un metālu, ekspozīcijā piedāvā lektors Raimonds Gabaliņš ar nosaukumiem „Tango” un „Mehānika”, bet skulptūra „Asaras” veidota no granīta.


Vairāki docētāji strādā jauktā tehnikā - mākslinieces Dzintras Vīriņas „Kuģi”, lektores Ineses Orlovskas „Ceļojums”, Solvitas Spirģes - Sēnes  „Ūdens pasaule”, Intas Klāsones „Amberlight”, „Liedagā II” un „Starp likteņklintīm”. Izmantojot dažādus materiālus un tehnikas, mākslinieki savos darbos risina pārdomas par cilvēku dzīvi un likteņiem Kurzemē.


Izstāde tirdzniecības namā „Kurzeme” skatāma līdz 2013.gada 30.novembrim.


Visi laipni aicināti!


Vairāk par TN „Kurzemi” lasi draugiem.lv/tnkurzeme un twitter.com/TN_Kurzeme.


Informāciju sagatavoja:

Daira Kārkliņa

TN „KURZEME” reklāmas daļa

Tālr. +371 29194404;

 

marketings@rozulaukums.lv