Jaunumi:

Atpakaļ
24.10.2013 00:00

Tiks atklāta jauno mediju mākslas nedēļas „iWeek” darbnīcu rezultātu izstāde

Šonedēļ Erasmus jauno mediju mākslas nedēļas „iWeek” ietvaros Liepājas Universitātes (LiepU) un citi studenti strādāja radošajās darbnīcās.


Modulārā sintezatora skaņas mākslas principus studenti varēja apgūt „Tronifikācijas” darbnīcā (vadītājs Reinis Naļivaiko, studiju programma „Jauno mediju māksla”), bet digitālā vizuālā materiāla (attēla, video) manipulāciju, sabojājot reālo failu varēja apgūt darbnīcā „Kļūdu māksla” (vadītājs Marks Būtenverfs, Nīderlande).


„3D Print Survival Kit” darbnīcā (vadītājs Adri Shockers, Nīderlande) jaunieši varēja apgūt 3D printera darbības principus, lietošanu un veidot to izdzīvošanas komplektu.


Savukārt ar objektu pārnesi uz tiem neierastu vidi un apvienošanu ar 3D efektiem spēlējās darbnīcas„Bet tur tā nebija” (vadītāji Roberts Vītols un Uldis Stīpnieks, Latvija) dalībnieki.


Darbnīcu dalībnieki, daloties idejām, strādāja pie konceptu izveides, teorētiskās un praktiskās daļas, nonākot pie kopīga rezultāta – mākslas darba.


Ikviens interesents darbnīcu rezultātus varēs  apskatīt izstādē, kas tiks atklāta 7. novembrī plkst. 19.00 Mākslas pētījumu laboratorijā (MPLab) (Kūrmājas prospektā 13) un būs apskatāma līdz 9. novembrim.

 

8. novembrī no plkst. 10:30 līdz 18:00 viesnīcā “Amrita” (Liepāja, Rīgas iela 7) notiks seminārs “Māksla I Zinātne I Inovācijas: izglītībā un pētniecībā”, kurā jauno mediju mākslinieki un teorētiķi no Latvijas, Nīderlandes, Igaunijas un Lielbritānijas runās par saviem jaunākajiem pētījumiem un projektiem.

 

„iWeek” radošās nedēļas mērķis ir rosināt sadarbību, pieredzes apmaiņu un sadraudzību starp studentiem, lektoriem un māksliniekiem no dažādām sadraudzības valstīm: Latvijas, Lietuvas, Somijas, Nīderlandes, Vācijas, Ungārijas, Lielbritānijas, Spānijas u.c.

 

Atbasta ES programma Kultūra 2007–2013, Valsts Kultūrkapitāla fonds, VKKF Kurzemes programma, Liepājas pilsētas pašvaldības iestādes „Kultūras Pārvalde“, Erasmus, Liepājas Universitāte.


Īpašs paldies Latvijas Universitātes FabLab, kafejnīcai “darbnīca”, BJC “Jauniešu mājai”, viesnīcai “Amrita”

 

Plašāka informācija par 5. starptautisko Erasmus jauno mediju mākslas nedēļu  „iWeek”- iweek.mplab.lv, rakstot uz e-pastu: iweek@mplab.lv vai zvanot pa tālr. 26128129 (Anna Trapenciere). 




Foto: Lauris Galsons


Informāciju sagatavoja:

Diana Bočkova (JMM)

 

Santa Mazika (JMM, MPLab)