Jaunumi:

Atpakaļ
09.10.2013 00:00

Aicina pieteikt pretendentus „Gada balvai zinātnē”

Liepājas dome aicina līdz š.g. 31. oktobrim pieteikt pretendentus „Gada balvai zinātnē”, kas tiek piešķirta Liepājas Universitātes akadēmiskajam personālam par izcilu un nozīmīgu pētniecisko darbību. Domes iedibināto balvu pasniegs jau trešo gadu.

 

Liepājas pilsētas domes „Gada balva zinātnē” tiek piešķirta par izcilu, nozīmīgu pētniecisko darbību, kas veicina tautsaimniecisko aktivitāti, piedāvā inovatīvus risinājumus, stiprina nacionālo un novada identitāti, kā arī Liepājas Universitātes (LiepU) kā zinātniskā centra atpazīstamību Latvijā un pasaulē.

 

 „Liepājas pilsētas domes „Gada balva zinātnē” ir labs paraugs visā Latvijā, kā pašvaldībai atbalstīt savas pilsētas Universitātes akadēmiskā personāla izaugsmi, kvalitāti, inovācijas un izcilu pētniecisko darbību”, uzsver Liepājas domes priekšsēdētāja vietniece Silva Golde.

 

Balvai var tikt izvirzīts LiepU akadēmiskā personāla loceklis, maģistrants vai doktorants, kurš aizvadītajā akadēmiskajā gadā ir veicis nozīmīgus, atzītus pētījumus (publicēta monogrāfija, zinātniski raksti, mācību grāmata, izstrādātas un publiskotas tehnoloģijas, aizstāvēts promocijas vai maģistra darbs u.c.) vai kura pētnieciskās aktivitātes aizvadītajā akadēmiskajā gadā ir bijušas nozīmīgas Liepājai, Kurzemes reģionam, Latvijai vai starptautiskā mērogā. Balvai var tikt izvirzīts arī pētījuma/ pētniecisko aktivitāšu autoru kolektīvs.

 

Pretendentus balvai var izvirzīt LiepU fakultāšu domes, LiepU zinātnisko institūtu padomes, kā arī pašvaldība un pašvaldības institūcijas.

 

Pretendenta izvirzītājam ekspertu komisijai jāiesniedz rekomendācija ar konkursam izvirzītās personas (autoru kolektīva) darbības raksturojumu un pētniecības darba rezultātu (pētniecisko aktivitāšu) nozīmības novērtējumu, pretendenta CV, konkursam izvirzītais darbs vai izvērsts pētniecisko aktivitāšu apraksts. Pieteikumi līdz 31. oktobrim jāiesniedz Liepājas Universitātē (Lielā iela 14) 214. telpā darba dienās no plkst. 9:00 līdz 12:00.

 

Balvas fonds ir Ls 1500 (viens tūkstotis pieci simti latu) pēc nodokļu nomaksas.

 

„Gada balvas zinātnē” pretendentu darbus izvērtēs ekspertu komisija Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieces Silvas Goldes vadībā. Komisijas sastāvā ir septiņi locekļi, trīs Liepājas domes pilnvaroti pārstāvji, trīs LiepU Zinātniskās padomes pilnvaroti pārstāvji un viens LR Izglītības un zinātnes ministrijas pilnvarots pārstāvis.

 

Evita Enģele, 

sabiedrisko attiecību speciāliste

m.t. 25982269

t. 63404775

evita.engele@dome.liepaja.lv