Jaunumi:

Atpakaļ
30.09.2013 00:00

Pagarināta pieteikšanās Erasmus studiju un prakšu mobilitātei

Pagarināta pieteikšanās Erasmus studiju un prakses mobilitātei. Aizpildīta pieteikuma forma jāiesniedz Ārzemju sakaru daļā (Lielā iela 14, 218. kabinets) līdz š.g. 21. oktobrim.

 

Atgādinām, ka Erasmus ir apmaiņas programma, kas piedāvā studentiem studēt no 3 līdz 12 mēnešiem kādā no partneraugstskolām Eiropā vai arī veikt praksi kādā no ārvalstu partnerinstitūcijām. Studiju un prakses periods tiek atzīts LiepU, un tam tiek piešķirta stipendija.

 

Lai pretendētu uz Erasmus stipendiju, Tev:

  • Jābūt reģistrētam LiepU studentam (budžeta vai maksas, pilna laika vai nepilna laika students)
  • Jābūt reģistrētam vismaz bakalaura līmeņa 2. kursā (maģistra līmenī – sekmīgi jāpabeidz vismaz 1. kursa 1. semestris)
  • Nedrīkst būt studiju un/vai maksas parādu
  • Jāpārzina svešvaloda, kurā notiks studijas viesaugstskolā, praksē

 

! Ja esi budžeta students tev netiek piemēroti rotācijas noteikumi, kā arī atgriežoties LiepU un piesakoties stipendijai, tiek ņemts vērā sekmju rādītājs ar pēdējā semestra rezultātiem, kas iegūti Liepājas Universitātē.

 

Studijām nepieciešamie dokumenti:

  • akadēmiskā izziņa (Studiju daļa – 240. kabinets)
  • izziņa par sekmību (Studiju daļa – 240.kabinets)
  • aizpildīta pieteikšanās anketa ar foto (anketu vari atrast: https://www.liepu.lv/lv/49/studentu-studiju-mobilitate -> Pieteikšanās anketa studiju mobilitātei)
  • motivācijas vēstule svešvalodā, kurā grasies studēt ārzemēs

 

Praksei nepieciešamie dokumenti:

  • akadēmiskā izziņa (Studiju daļa – 240. kabinets)
  • izziņa par sekmību (Studiju daļa – 240. kabinets)
  • aizpildīta pieteikšanās anketa ar foto (anketu vari atrast: https://www.liepu.lv/lv/50/studentu-praksu-mobilitate -> Pieteikšanās anketa studiju mobilitātei)
  • CV un motivācijas vēstule svešvalodā, kurā notiks prakses apmācības

 

Vairāk informāciju par ERASMUS vari atrast mājas lapā www.liepu.lv, sadaļā: ERASMUS vai rakstot uz e-pastiem: acentrs@liepu.lv / erasmus@liepu.lv  

 


Liepājas Universitātes studiju programmas “Dizains” 3. kursa studenti Guna Bierande – Bierena un  Elvijs Gūtmanis par studijām Leiria Politehniskajā institūtā, Portugālē:

"Un kur nu bez aktivitātēm! Galvenokārt tās bija ārpusskolas aktivitātes, kuras rīkoja paši Erasmus studenti – tie bija gan tematiski, gan ikdienišķi pasākumi internacionālā vidē. Par projektu, par cilvēkiem, kuri bija mums apkārt, par piedzīvoto, par atmiņām es varētu sarakstīt grāmatu, ja vien man būtu literārās dotības!

Tas, ko iesakām visiem potenciālajiem Erasmus studentiem – izmantojiet šo iespēju, tā ir vienreizēja un neaizmirstama, tas būs laiks Jūsu dzīvē, par kuru varēsiet stāstīt pat saviem mazbērniem. Un esiet apzinīgi ar piešķirto finansējumu, tas zūd ātrāk kā gribētos."



Guna Bierande – Bierena un  Elvijs Gūtmanis Erasmus studiju periodā Leiria, Portugālē (foto no studentu personīgā arhīva)


Liepājas Universitātes studiju programmas “Komunikācijas vadības” 4. kursa studente Liene Segliņa par Erasmus praksi Erfurtes Universitātes Villija Branta skolā Erfurtē, Vācijā:

"Prakses laikā ieguvu labu kontaktu ar augstskolas studentiem no dažādām pasaules valstīm. Bieži pārrunājām dažādus faktus un politiskus procesus, vēl vairāk apzinājos savas iespējas kā ne tikai pasaules pilsonei, bet īpaši Eiropas. Noteikti paplašināju savu redzesloku un sapratu, ka vēl daudz kas ir jāmācās un jāzina, lai iegūtu papildus iespējas turpmākai sevis attīstīšanai un pilnveidošanai. Apzinos, cik svarīgi ir iegūt vienu konkrētu specializāciju, pilnveidot savas zināšanas un attīstīties. Svarīgi ir atrast savu vietu profesionālajā jomā un izveidot spēcīgu darba komandu, jo tad darbs rada prieku. Noteikti attīstīju savas svešvalodas prasmes. Noteikti ir jāturpina studēt. Darbs starptautiskā vidē ir aizraujošs. Esmu ļoti priecīga, ka esmu izmantojusi šo iespēju."