Jaunumi:

Atpakaļ
27.09.2013 00:00

Cēsīs atklāta Jauno mediju mākslas studentu izstāde "Dreamland"

27. septembrī Izstāžu telpā „Mala”, Cēsīs,  tika atklāta jauno mediju mākslinieku Eltona Kūna un Mārtiņa Enģeļa radošā kopprojekta izstāde „DREAMLAND”.

 

Jauno mediju mākslinieki Eltons Kūns un Mārtiņš Eņģelis līdz šim vēl nav strādājuši kopā, bet regulāri savā starpā dalās ar jaunām idejām. Abi mākslinieki studē Liepājas Universitātes bakalaura studiju programmā „Jauno mediju māksla” un viņus raksturo līdzīgas intereses – virtuālā kultūra, jaunās tendences, kā arī dažādu mediju savstarpējās attiecības mākslā.


Izstādes "DREAMLAND" pamatā ir diskusija par reālo vidi un virtuālo telpu, cik lielā mērā objektīvā pasaule apziņas plūsmas un zemapziņas ietekmē var veidoties sirreāla un, cik ļoti virtuālā telpa mēdz pietuvoties realitātei. Mākslinieka Eltona Kūna pašmērķis nav veidot pārmērīgi detalizētus 3D modeļus un Mārtiņa Eņģeļa videodarbu forma nebūt nav abstrakta, bet to savstarpējā attiecība veido īpatnēju kolāžu, kurā dominē telpa, šķietamais un par normu pieņemtā apgāšana.


Izstādē skatāmie darbi ir kā attālināta objektīvā realitāte, kas vēl aizvien eksistē savā telpā, bet nepakļaujas tās pieņēmumiem, normām, likumiem un tikumiem. Tā ir kā nobīde no pieņemtās īstenības – piemēram, telpiski paradoksālas, trīsdimensionālas skulptūras vai neloģiska, nesaistīta notikumu secība sapņu pasaulē.

 

Izstādes atklāšanā uzstājās Mārtiņa Eņģeļa eksperimentālais audio projekts VADi un nesen dibināta noise dubstep grupa no Liepājas CMYK.

 

Izstāde ir skatāma līdz 25. oktobrim un to organizē Mākslas telpa "Mala".

 

 

Papildus informācija:

Elizabete Šatrovska, izstādes kuratore,

elizabete.satrovska@gmail.com

+ 371 28386913