Jaunumi:

Atpakaļ
24.09.2013 00:00

LiepU Kurzemes Humanitārajā institūtā notiks meistarklase par vārdu došanas tradīcijām

Septembrī Liepājas Universitātes Kurzemes Humanitārais institūts (LiepU KHI) sāk organizēt tematisku pētījuma projektu par vienu no galvenajiem cilvēku godiem – krustabām, vērojot tradīciju noturības pakāpi un izmaiņas mūsdienu svinību norisēs.


Pirmā meistarklase „Vārdu došanas tradīcijas senatnē un mūsdienās” notiks 27. septembrī plkst. 13.00 LiepU KHI, Kūrmājas prospektā 13. Meistarklasi vadīs LiepU KHI vadošā pētniece Dr. habil. Benita Laumane, savukārt krustabu dziesmas skandinās Nīcas etnogrāfiskā ansambļa dalībnieces.


Projekta „Latviešu godi Lejaskurzemē – krustabu tradīcijas no senatnes līdz mūsdienām”ietvaros tiks organizētas 6 tematiskas meistarklases par krustabām, nodrošinot iespēju interesentiem iepazīties ar vārdu došanas tradīcijām senatnē un mūsdienās, krustabu tērpiem, krustabu tradīcijām, krustabu mielastu, krustabu dziesmām un dančiem, kā arī krustabu godu atspoguļojumu latviešu literatūrā.


Šajā projektā, ko atbalsta Kurzemes Kultūras programma, tiks noskaidrota Lejaskurzemes krustabu ieražu un tradīciju dinamika,  apkopojot informāciju par krustabām senatnē un dokumentējot seno tradīciju noturības pakāpi mūsdienās (senās tradīcijas modernā stilā). 


Ieeja meistarklasēs ir bez maksas.


Plašāka informācija – Daiga Straupeniece, tālr. 26485926, e-pasts: daiga.straupeniece@liepu.lv.


Foto: Laine Dūna