Jaunumi:

Atpakaļ
18.09.2013 00:00

Liepājas Universitāte vienojas par sadarbību ar Taivānu

17. septembrī Liepājas Universitātē iepazīšanās vizītē viesojās Taipejas misijas vēstnieks Gary Kuang-Yueh Ko ar kundzi Serena Ko, Taipejas misijas 1. sekretārs Ya-Ming Suen, Taipejas misijas sekretārs Gustavo Yung-Hsiang Chu un Taipejas Misija Latvijas Republikā palīdze Gunta Klimane.


Delegācija kopā ar Liepājas pilsētas Domes pārstāvjiem tikās ar Liepājas Universitātes vadību, iepazinās ar Liepājas Universitāti, pārrunāja turpmākās sadarbības iespējas pētniecībā, pasniedzēju un studentu apmaiņā. Pārrunāti tika arī starpvaldību līgumi izglītības jomā, stipendiju piešķiršanas iespējas studentu un pētnieku mobilitātēm. Vizītes laikā notika vienošanās ar Taipejas misijas 1. sekretāru par palīdzību Taivānas partneru piesaistē LiepU interesējošās sadarbības jomās.


LiepU Ārzemju sakaru daļas vadītāja Agita Auza pauž gandarījumu: „Vizīte noritēja ļoti veiksmīgi, esmu apmierināta ar rezultātu. Tika skaidri izteikti sadarbības priekšlikumi, šobrīd atliek atrast partneraugstskolas un uzsākt reālu darbību. Pašlaik Liepājas Universitātē ir izstrādāts ļoti skaidrs piedāvājums gan apmaiņu programmu studentiem, gan interesentiem, kuri vēlas studēt starptautiskās pilna laika studiju programmās. Abu valstu (Latvijas Republika un Ķīnas Tautas Republika, Taivāna) valdības piedāvā stipendijas, kas ir ļoti nozīmīgs fakts. Protams, neatsverama ir pasniedzēju mobilitāte un sadarbība zinātnē. Turpmākajos LiepU plānos ietilpst arī starptautisku vasaras skolu piedāvājuma izveide.”