Jaunumi:

Atpakaļ
18.09.2013 00:00

Tiekas jaunizveidotās Dabas un inženierzinātņu fakultātes un Liepājas pilsētas Domes pārstāvji

16. septembrī Liepājas pilsētas Domes pārstāvji viesojās Liepājas Universitātē (LiepU), Kr. Valdemāra ielā 4, lai tiktos ar Liepājas Universitātes jaunizveidotās Dabas un inženierzinātņu fakultātes pārstāvjiem un pārrunātu turpmākās sadarbības iespējas.


LiepU Dabas un inženierzinātņu fakultātes pārstāvji (profesors Jānis Rimšāns, lektors Dzintars Tomsons, asociētā profesore Anita Jansone, docente Māra Zeltiņa, lektors Jānis Letinskis, asociētais profesors Armands Grickus) Liepājas pilsētas Domes pārstāvjiem (Liepājas pilsētas Domes priekšsēdētāja vietnieks pilsētas attīstības un sadarbības jautājumos Gunārs Ansiņš, Liepājas pilsētas Domes deputāti Vilnis Vitkovskis un Helvijs Valcis) prezentēja Liepājas Universitātes Dabas un inženierzinātņu fakultātes redzējumu un plānotos attīstības projektus laika posmā no 2014. līdz 2020.gadam.


Plānotie LiepU Dabas un inženierzinātņu fakultātes projekti no 2014. līdz 2020. gadam ir saistīti ar fakultātes kā sabiedriski nozīmīga centra izveidi. Tajā notiktu dažādi publiski pasākumi, koncerti, konferences, kā arī Dabas un inženierzinātņu fakultāte tiktu veidota kā zinātnes centrs bērniem, jauniešiem un pieaugušajiem. Tāpat tiek plānota zināšanu un pārneses centra izveide, kura galvenais uzdevums būtu zināšanu pārnese tautsaimniecībā, izprotot reģiona vajadzības. Dabas un inženieru zinātņu fakultāte plāno ciešu sadarbību starp pašvaldību un uzņēmējiem  partnerības tehnoloģiju pārnesē un inovācijās, kā arī  saskata vairākas iespējas, kā līdzdarboties tūrismam labvēlīgas vides veidošanā un kā nodrošināt e-studiju didaktiskos materiālus skolām. Kā viens no svarīgākajiem virzieniem tiek minēts investīciju piesaiste zinātnes un pētniecības infrastruktūrā.


Tikšanās laikā Liepājas pilsētas Domes un Liepājas Universitātes pārstāvji saskatīja vairākas jaunas turpmākās sadarbības iespējas, kuras tiks apspriestas nākamajās tikšanās reizēs.