Jaunumi:

Atpakaļ
11.06.2013 00:00

Liepājas Universitātē pētnieki atskatīsies uz Socioloģisko pētījumu centra 10 darbības gadiem

14. jūnijā plkst. 11:00 Liepājas Universitātes (LiepU) zālē, Kr. Valdemāra ielā 4, tiks atklāta gadskārtējā Socioloģisko pētījumu centra (SPC) rīkotā VI konference „Eiropa, Latvija, Liepāja sociālo procesu spogulī: Liepājas Universitātes Socioloģisko pētījumu centra 10 darba gadi”. Konferences laikā paredzēts atskats uz SPC 10 gadu veikumu, īstenojot Liepājas Universitātei, Liepājai, Latvijai, kā arī starptautiskajai pētnieku akadēmiskajai videi nozīmīgus projektus.


LiepU SPC regulāra sadarbība notiek ar Liepājas pašvaldības uzņēmumiem, lai vērstu uzmanību uz pakalpojumu uzlabošanas iespējām. Konferencē paredzēts akcentēt pētījumus, kas sekmējuši Liepājas iedzīvotāju vides kvalitātes, infrastruktūras uzlabojumus, medicīnisko un kultūras pakalpojumu klāstu.


Gadskārtējā konference saglabā tās izveidošanas pamatā likto mērķi – apkopot SPC veikumu aizvadītajā gadā, piedāvājot sociālo procesu pētniekiem, kā arī sadarbības partneriem prezentēt savus pētījumus un iezīmēt iespējamās sadarbības trajektorijas nākamajam gadam un tālākai nākotnei.


Konferences dalībnieki pārstāvēs pētniekus no Latvijas Universitātes, Latvijas Lauksaimniecības universitātes, Rēzeknes Augstskolas un Liepājas Universitātes. Aicinājumam piedalīties atsaukušies arī Liepājas pilsētas Domes deputāti, amatpersonas, pašvaldības uzņēmumu vadītāji un nevalstisko organizāciju pārstāvji.


Socioloģisko pētījumu centra veikuma atspoguļojums ietverts jaunizveidotajā centra darbības desmitgadei veltītā izstādē (publikācijas zinātnisko rakstu  krājumos un žurnālos, sērijveida grāmatu izdevumi par biogrāfiskās pētniecības tēmu, Socioloģisko pētījumu centra izdotie mācību līdzekļi), kuras ekspozīcija sniedz ieskatu ne tikai veiktajos pētījumos, bet arī atklāj plašo sadarbības partneru tīklu, kurā ir zinātnieki no Latvijas pētniecības institūcijām un ārvalstīm.


Lietišķie pētījumi ir nodrošinājuši Liepājas Universitātē regulāru studiju kvalitātes monitoringu, sabiedriskās domas pētījumus, lai novērtētu pašvaldības darbu. Vairāki pētījumi veltīti dzīves kvalitātei – jaundzimušo un skolu jaunatnes dzīves kvalitātes nosacījumu un ietekmējošo faktoru izpēte, kā arī pētījumi par jauniešu nākotnes perspektīvām.


Plašāka informācija – LiepU SPC un konferences organizācijas komitejas vadītājs Arturs Medveckis, tālr. 63407737, e-pasts: arturs.medveckis@liepu.lv.