Jaunumi:

Atpakaļ
28.05.2013 00:00

Liepājas Universitātes docētāji dalās pieredzē Norvēģijā un Vācijā

Maijā Liepājas Universitātes (LiepU) asociētā profesore Dr.sc.comp. Anita Jansone Erasmus docētāju mobilitātes ietvaros nedēļu viesojās Stavangeras Universitātē (Universitetet i Stavanger ) Norvēģijā, savukārt LiepU profesors, Dr.habil.philol. Juris Andrejs Kastiņš – Maincas Johana Gūtenberga Universitatē (Johannes-Gutenberg Universitaet Mainz) Vācijā.


Vizītes laikā Anita Jansone Stavangeras Universitātes Dabas un tehnoloģiju fakultātē Informācijas tehnoloģiju maģistrantiem lasīja lekciju „Datu kvalitāte”, tikās ar universitātes administrāciju, ar ko pārrunāja sadarbības iespējas matemātiskās modelēšanas un informācijas tehnoloģiju jomā un kas izrādīja interesi par zinātnisko sadarbību šajās jomās.


Juris Andrejs Kastiņš Maincas Johana Gūtenberga Universitatē piedalījās semināros par mūsdienu vācu literatūru. Profesora Bernharda Spisa (Bernhard Spiess) seminārā „Vilanda romāns „Agatons”” J.A.Kastiņš lasīja lekciju par vācu liriku 20.gs. "Nihilisms kā laimes sajūta Gotfrida Benna (Gottfried Benn) daiļradē" un diskusijās ar studentiem un pasniedzējiem apmainījās viedokļiem. Otro lekciju „Gintera Eiha lirikas pamatpazīmes” profesors lasīja Dr. Kristīnes Valdsmites (Christine Waldschmidt) seminārā  un kopā ar doktori vadīja semināru par mūsdienu vācu liriku, kurā notika diskusijas ar studentiem, lirikas paraugu analīze, sarunas ar pasniedzējiem. Vizītes laikā J.A. Kastiņš iepazinās ar universitātes Vācu institūtu (Deutsches Institut), administrāciju, studentiem un nodibināja jaunus kontaktus ar pasniedzējiem Vācijā.


Erasmus docētāju mobilitāte dod iespēju personālam doties docēšanas braucienā uz augstskolu citā Eiropas Savienības dalībvalstī uz periodu no 1 dienas (vai vismaz 5 akadēmiskajām stundām) līdz 6 nedēļām. Mobilitātes mērķi – iedrošināt augstskolas paplašināt un uzlabot piedāvāto kursu klāstu un saturu, ļaut studentiem, kuriem nav iespējas piedalīties mobilitātes programmā, gūt labumu no zināšanām un pieredzes, ko sniedz akadēmiskais personāls no augstskolām un uzaicinātais personāls no uzņēmumiem citās Eiropas valstīs, veicināt zināšanu un pedagoģisko metožu pieredzes apmaiņu, radīt saikni starp augstskolām un uzņēmumiem, motivēt studentus un personālu iesaistīties mobilitātē.