Projekti

Atpakaļ
Ērika Lauberga, 25.03.2022

Noslēdzies profesionālās angļu valodas pilnveides mācību pirmais tematiskais bloks

Eiropas Sociālā fonda projekta “Liepājas Universitātes akadēmiskā personāla pilnveide stratēģiskās specializācijas jomās – logopēdija, pirmsskolas izglītība un sākumizglītība” (Nr. 8.2.2.0/18/I/003) ietvaros no 2022. gada 5. janvāra minētajās specializācijas jomās iesaistītajiem LiepU mācībspēkiem notiek intensīvas profesionālās angļu valodas pilnveides mācības, lai sasniegtu C1 angļu valodas līmeni. Nupat ir noslēdzies pirmais mācību tematiskais bloks, tāpēc projekta studiju virzienu koordinatore Ērika Lauberga ir uzrunājusi angļu valodas pasniedzēju un lūgusi dalīties atziņās par mācību norisi un sasniegumiem. Savukārt, mācību organizētājs SIA “Skrivanek Baltic” ir veicis dalībnieku apmierinātības aptauju un iesniedzis apkopotus aptaujas rezultātus.

SIA “Skrivanek Baltic” angļu valodas pasniedzēja Baiba Kačanova atzīst, ka: “Visiem dalībniekiem ir vērojams progress. Pirmais mācību bloks, visiem sekmīgi nokārtojot pārbaudījumu, ir pabeigts. Var just, ka dalībniekiem ir pieaudzis vārdu krājums. Tāpat, šķiet, optimisms nav noplacis, un visi aktīvi darbojas. Jau no nodarbību sākuma ļoti centāmies pielāgot apgūstamās tēmas izglītībā strādājošajiem, piemēram, izglītības sistēma, tendences. Tāpat arī runājām par ceļošanu, komandējumiem un jaunumiem tehnoloģiju jomā. Esam kā viena komanda, kas iet uz vienu kopīgu mērķi, – pilnveidot valodas prasmi! Tāpat ir prieks redzēt, ka dalībnieki labprāt individuāli padziļināti pēta tēmas, kuras esam apguvuši nodarbībās. Pozitīvi ir vērtējams arī tas, ka, mācoties valodu, sarunājoties un diskutējot, mācību dalībnieki daudz vairāk var uzzināt par to, ko ikdienā dara viņu kolēģi, pie kā strādā un kas ir aktuāls.”

Sadarbībā ar SIA “Skrivanek Baltic” ir organizēts pirmā mācību tematiskā bloka novērtējums, mācību dalībniekiem aizpildot aptaujas anketas (novērtēšanā piedalījušies visi seši dalībnieki). Mācību saturu, nodarbību organizēšanu, lektores darbu dalībnieki ir novērtējuši ar “ļoti labi”, savukārt mācību materiālu saturu ar “ļoti labi” vai “labi”. Dalībnieki ir pozitīvi novērtējuši to, ka nodarbību gaita ir raita, vienmēr sagatavots kas papildus, ja darbs pabeigts ātrāk. Tiek piedāvāti daudzveidīgi uzdevumi, mācību metodes. Atzinīgi ir novērtēts arī tas, ka grupa ir neliela un motivēta. Tāpat nodarbībās nekad nav garlaicīgi, ir izaicinājumi un katrā nodarbībā var iemācīties kaut ko jaunu.

Saskaņā ar projektā noteikto, angļu valodas nodarbības ilgs līdz 2022. gada jūlija pirmajām dienām, noslēgumā visiem mācību dalībniekiem sasniedzot CEFR (Common European Framework of Reference) C1 angļu valodas līmeni.