Projekti

Atpakaļ
Līga Krūmiņa, 13.01.2022

Jauna LiepU mācībspēku grupa ir uzsākusi profesionālās angļu valodas pilnveidi

Eiropas Sociālā fonda projektā “Liepājas Universitātes akadēmiskā personāla pilnveide stratēģiskās specializācijas jomās – logopēdija, pirmsskolas izglītība un sākumizglītība” (Nr. 8.2.2.0/18/I/003) no 2022. gada 5. janvāra logopēdijas, pirmsskolas izglītības un sākumizglītības jomu mācībspēkiem ir sākušās intensīvas angļu valodas pilnveides mācības, lai, saskaņā ar projektā plānoto, 2022. gada jūlija sākumā sasniegtu CEFR (Common European Framework of Reference) C1 angļu valodas līmeni. Pirms mācību sākuma grupas dalībnieki ir nokārtojuši priekšzināšanu pārbaudes testu.

Angļu valodas mācības, saskaņā ar Liepājas Universitātes izsludinātā iepirkuma rezultātiem, nodrošina uzņēmums SIA “Skrivanek Baltic”. Angļu valodu izvēlētajiem sešiem LiepU docētājiem attālināti Zoom platformā pasniedz Dr.philol. Baiba Kačanova.

Ar pirmajiem iespaidiem par angļu valodas mācību norisi dalās Kaspars Lauris: “Nodarbības man ļoti patīk, tās organizētas labā līmenī, dotie uzdevumi ir daudzpusīgi un dažādi. Nodarbībās visu laiku kaut kas intensīvi jādara, nav laika atelpai, tāpēc laiks paskrien nemanot. Pēc pirmajām trīs nodarbībām redzu, kur ir mani vājie punkti un pie kā būs vairāk jāpiestrādā.” Ieva Roze piekrīt, piebilstot: “Manuprāt, ir ļoti labi, ka nodarbības notiek no rīta un trīs dienas pēc kārtas un ka pirmajā dienā ir divas nodarbības. Patīk, ka grupa nav liela un ka visi ir vienā zināšanu līmenī. Nodarbību laikā ļoti mainās uzdotie uzdevumi, ir daudz jārunā pašiem. Uzdotajiem uzdevumiem laiks izpildei ir pilnībā pietiekams. Laiks paskrien nemanot. Šobrīd esmu spārnota, kaut arī jāatzīst, ka biju nobijusies, vai tikšu galā.”

Kopš 2019. gada janvāra, kad projekta darbībā „Profesionālās angļu valodas pilnveide” mācības uzsāka pirmā mācību grupa, angļu valodas zināšanas jau ir pilnveidojuši 16 Liepājas Universitātes mācībspēki, kuru akadēmiskais darbs ir saistīts ar projektā atbalstītajām specializācijas jomām – logopēdiju, pirmsskolas izglītību un sākumizglītību.