Projekti

Atpakaļ
Ērika Lauberga, 14.10.2021

Turpinās specializēto mācību nodarbības LiepU mācībspēkiem

Eiropas Sociālā fonda projektā “Liepājas Universitātes akadēmiskā personāla pilnveide stratēģiskās specializācijas jomās – logopēdija, pirmsskolas izglītība un sākumizglītība” (Nr. 8.2.2.0/18/I/003) LiepU akadēmiskā personāla pārstāvji turpina arī 2021./2022. akadēmiskajā gadā piedalīties specializētajās mācībās, kas attīsta akadēmiskā personāla līderību, sadarbības kompetenci ar industriju. Šobrīd dalībnieki apgūst ceturto mācību programmas moduli “Emocionālā inteliģence”, kas noslēgsies 2021. gada 19. oktobrī.

Mācību moduļa “Emocionālās inteliģence” nodarbības notiek katru otrdienu tiešsaistes platformā Zoom. Šo moduli ir izvēlējušies 11 LiepU mācībspēki, kuri strādā stratēģiskās specializācijas jomās – logopēdija, pirmsskolas izglītība un sākumizglītība. Sešu mācību dienu laikā tiek apskatīti tādi temati kā paradumu neirobioloģija, emocionālie paradumi un stils, emociju pārvaldība, dusmas un bailes, emocionālās inteliģences komponenti, kompetences un to attīstība u.c. Nodarbību laikā liels uzsvars tiek likts uz katra dalībnieka pašanalīzi.

Mācību moduli vada divas pieredzes bagātas pasniedzējas: Anda Kalniņa-Stūrīte (organizāciju attīstības konsultante, SIA “k.PORT” īpašniece un SIA “Growing” līdzīpašniece, ar vairāk nekā 15 gadu darba pieredzi, sniedzot konsultācijas un apmācot organizāciju vadītājus), kā arī Jana Strogonova (sertificēta emocionālās inteliģences praktiķe, biznesa trenere un konsultante, SIA “Growing” valdes locekle). Moduļa dalībnieki ļoti atzinīgi vērtē abu pasniedzēju darbu, īpaši akcentējot rūpīgi sagatavotās nodarbības un labo savstarpējo sadarbību. Pēc pirmajām nodarbībām kā nozīmīgākos ieguvumus LiepU mācībspēki min vērtīgu sevis izzināšanu, dziļu teorētisko izpratni moduļa tematos. Nodarbību saturs tāpat ir raisījis pārdomas par sevi, par personisko emocionālo atbildību.

Projekta finansētās specializētās mācības, kas attīsta akadēmiskā personāla līderību, sadarbības kompetenci ar industriju, kopš 2021. gada janvāra LiepU mācībspēkiem tiek organizētas modulāras mācību programmas veidā, kur katram dalībniekam ir iespēja apgūt tādus moduļus kā “Līderība, komandas sadarbība”, “Dizaina domāšana”, “Komunikācija un argumentācija” un “Emocionālā inteliģence”.