Projekti

Atpakaļ
Džeina Kleina, 27.09.2021

Aizvadīts seminārs par akadēmisko godīgumu un ētiku

21. septembra vakarā tika aizvadīts Liepājas Universitātes organizēts seminārs, kurā aktualizēti akadēmiskā godīguma un ētikas jautājumi. Semināra vadītāja, Latvijas Universitātes asociētā profesore, Signe Mežinska sniedza izklāstu par pētījumu ētiku dažādās zinātnes nozarēs, atvērtajā zinātnē un projektu sagatavošanas īstenošanas procesā, kā arī dalījās ar praktiskiem piemēriem interešu konfliktu mazināšanā. Diskusijā ar dalībniekiem tika apspriests pašplaģiāta jēdziens un tā novēršanas metodes, kā arī aktualizēta noslēgumu darbu kā oriģināldarbu nozīme.

Semināra organizatore Džeina Kleina pauž: “Šajā studiju gadā turpināsim aktualizēt akadēmiskā godīguma un ētikas jautājumus, īpaši vēršot uzmanību tematiem, kas nozīmīgi mūsu universitātes saimei. Akadēmiskais godīgums un ētika ir fundamentālas vērtības akadēmiskās izcilības veicināšanai, tādēļ ir svarīgi turpināt diskusijas šajā jomā”.

 

 

Pasākums īstenots SAM 8.2.3. “Nodrošināt labāku pārvaldību augstākās izglītības institūcijās” projektu Nr. 8.2.3.0/18/A/017 “Labākas pārvaldības nodrošināšana Liepājas Universitātē” un Nr. 8.2.3.0/18/A/019 “Labākas pārvaldības nodrošināšana LU” ietvaros.