Starptautiskās programmas un projekti

Daudzvalodu un multikulturāla mācību telpa senioru labizjūtai attālos reģionos pandēmijas krīzes laikā

NordPlus NPAD-2021/10151 Pieaugušo izglītības projekts “Multilingual and Multicultural Learning Space for the Well-Being of Seniors from Remote Areas in the Pandemic Crisis/ Daudzvalodu un multikulturāla mācību telpa senioru labizjūtai attālos reģionos pandēmijas krīzes laikā” (MAMA)

Projektu īsteno: 

Latvijas Universitāte (vadošais partneris)

Tamperes Universitāte (Somija)
Islandes Universitāte (Islande)
Ķedaiņu profesionālās izglītības centrs (Lietuva)
Liepājas Universitāte (Latvija)
Help To Life International (Zviedrija)


Joma: Pieaugušo izglītība

Projekta (MAMA) mērķis ir izstrādāt un īstenot atbalsta programmu senioriem, lai veicinātu viņu labizjūtu, nodrošinot jaunu pieeju novecošanas jautājuma risināšanai 21. gadsimtā.

Projekta pamatojums

Projekta vīzija ir  “veidot sabiedrību visiem vecumiem”, attīstot sistēmu daudzvalodu un multikulturālas mācību telpas veidošanai senioriem no attāliem reģioniem, tādējādi sasaistot novecošanas jautājumus ar ilgtspējīgas sociālās un ekonomiskās attīstības un cilvēktiesību ietvariem.

Prioritārās jomas, piemēram, vecāka gadagājuma cilvēki un digitālās prasmes; labklājību vecumdienās; labvēlīga un atbalstoša vide mūžmācīšanās procesam; turklāt bezprecedenta situācija, kas sakņojas COVID-19 pandēmijas izplatībā, izraisot krīzi un, cerams, pēckrīzes periodu, kas var aizņemt diezgan ilgu laiku senioru dzīves laikā, pamato šajā projektā ierosināto pasākumu steidzamo aktualitāti.

Projektā izstrādājamie produkti: izstrādāta metodoloģija senioru digitālo prasmju attīstības vajadzību analīzes īstenošanai; vajadzību analīzes naratīvi; kontekstuāli atbilstoša atbalsta programma senioriem no attāliem reģioniem ar galveno stratēģisko partneru (un citu ieinteresēto pušu) atbalstu, lai nodrošinātu vidi senioru savstarpējām mācībām (gan e-vide/platforma, gan metodiskie materiāli, kas replicējami dažādos kontekstos).

Periods: 08/2021 – 07/2024
Projekta vadītāja: pētn., doc. Anna Stavicka

Dalībnieki no Liepājas Universitātes: Asoc. prof. Jana Grava, Asoc. prof. Lāsma Latsone