Nav noteikts

Atpakaļ
18.02.2016

Vēl iespēja pieteikt pretendentus apbalvojumam “Laiks Ziedonim”

Apbalvojums “Laiks Ziedonim” jau trešo gadu tiks pasniegts piecās nominācijās: zinātnē, novadpētniecībā, bērniem un jauniešiem, tautsaimniecībā un par dzīvi literatūrā.  Pretendenti var būt gan jaunieši, gan pētnieki un aktīvi zinātnieki, gan videi draudzīgi lauku ražotāji, gan literatūras skolotāji. Pieteikšanās līdz 2016. gada 26. februārim apbalvojuma mājas lapā www.laiksziedonim.lv. 

 

Imanta Ziedoņa fonds “Viegli” apbalvojumu iedibinājis 2014. gadā, lai iedvesmotu, novērtētu un cildinātu jaunradi, kā arī dzejniekam Imantam Ziedonim svarīgās vērtības - izcilību, degsmi, sūtību, stāju, veiksmi un savpatību. Laureātus atbalsta mecenāti Boriss un Ināra Teterevi, nodrošinot katras nominācijas laureātam naudas balvu 3 000 eiro apmērā.

 

  • Nominācijā Dzīve literatūrā “Bize” balvu saņems kāds literatūras skolotājs, kurš iemācījis audzēkņiem daudz vairāk nekā tikai literatūru. Skolotājus pieteikt var esošie vai bijušie audzēkņi.
  • Nominācijā Zinātnē “Taureņu uzbrukums” apbalvos izcilākos un radošākos aktīvos Latvijas zinātniekus, kuriem jau ir doktora grāds.
  • Nominācijā Novadpētniecībā “Kedas” cildinās par aizrautīgu un radošu darbu lokālu teritoriju un to kultūras tradīciju izpētē un attīstībā, tādējādi veicinot latviskumu un iesakņotību.
  • Nominācijā Bērniem un jauniešiem “Rabarbers” balvu saņems jaunietis vai jauniete vecumā no 13 – 25 gadiem, kura dzīvē un darbībā izpaužas visas apbalvojuma vērtības, kurš kopj sevi, kopj ideju un sabiedrību.
  • Nominācijā Tautsaimniecība “Zemi es mācos” cildinās mazos un vidējos lauku uzņēmējus, kuri, veicot videi draudzīgu saimniekošanu, spēj attīstīt savu biznesu un nodarbināt citus, neaizmirstot par savas saimniecības sakoptību.

 

Ilgas Reiznieces stāsts par to, kādus pretendentus 2016. gadā sagaidām nominācijā “Rabarbers” - http://ej.uz/rabarbers.

 

2015. gada cildināšanas ceremonijā toreiz vēl septiņpadsmitgadīgais Valters Dakša, kļūstot par laureātu nominācijā Bērniem un jaunieši “Rabarbers”, teica: “Mūsu dzīves jēga ir tas, ka mēs labo atdodam citiem, bet ļauno nekad un nevienam neatdodam. Mūsu dzīves jēga ir saskatīt labo un mīlēt. Mīlēt to, kas ir augstāks, un to, kas ir zemāks. Mīlēt to, kas tev ir līdzīgs, un, galu galā, mīlēt labo sevī pašā. Dzīvot, domāt un darīt labu.”

 

“Arī šogad aicinām pieteikt apbalvojumam cilvēkus, kuri dzīvo, domā un dara labu,” aicina apbalvojuma veidotāja Ināra Kehre.

 

Laureāti tiks cildināti īpašā ceremonijā 2016. gada 3. maijā, Imanta Ziedoņa dzimšanas dienā.

 

Apbalvojuma sadarbības partneri – Ergo, Borisa un Ināras Teterevu fonds, Jūrmalas pilsēta, Latvijas Televīzija, Latvijas Radio, žurnāls Ieva, ziņu portāls Delfi, žurnāls Sestdiena, Mailigen un portāls Draugiem.lv. Apbalvojumu organizē Imanta Ziedoņa fonds “Viegli”.

 

 

Par Imanta Ziedoņa fondu „Viegli”

Imanta Ziedoņa fonds „Viegli” dibināts 2010. gada pavasarī, lai īstenotu fonda patronam – dzejniekam Imantam Ziedonim tuvu misiju: „Latvija ir brīnumskaista zeme, bet skaistajam jāpalīdz parādīties”. Fonda mērķis ir atbalstīt un veicināt jaunradi Latvijā, veicinot Imanta Ziedoņa ideju īstenošanos un vērtību turpināšanos, atbalstot radošas, neparastas idejas un, veidojot sabiedriskus projektus, kas atklāj Latvijas skaistumu.



Papildu informācijai:

Kristīne Tjarve

Tālrunis 29296617

kristine.tjarve@fondsviegli.lv