Nav noteikts

Atpakaļ
01.02.2016

Latvijas augstskolu studenti aicināti pieteikties Lēdijas Adas Lavleisas balvai un Čarlza Bebidža balvai

Lai atbalstītu spējīgākās un sekmīgākās studentes, kas veiksmīgi veic zinātnisku vai praktisku darbu datorikā, matemātikā vai to popularizēšanā sabiedrībā, Latvijas Universitātes (LU) Datorikas fakultāte izsludina “Lēdijas Adas Lavleisas balvu”. Savukārt, lai rosinātu studentu iesaistīšanos zinātniskajā darbā un tā popularizēšanā, LU Matemātikas un informātikas institūts un LU Datorikas fakultāte izsludina “Čarlza Bebidža balvu”. Pieteikties balvām iespējams līdz 2016. gada 12. februārim, aizpildot elektronisku pieteikuma anketu LU Datorikas fakultātes mājaslapā www.df.lu.lv.


Lēdijas Adas Lavleisas balvu kopš 1986. gada piešķir, atzīmējot pasaulē pirmās programmētājas un angļu matemātiķes lēdijas Adas Lavleisas dzimšanas dienu. Uz balvu var pretendēt jebkuras Latvijas augstskolas pamatstudiju vai maģistra programmas studente (sieviete), kas veiksmīgi veic zinātnisku vai praktisku darbu datorikā, matemātikā vai to popularizēšanā sabiedrībā.


Čarlza Bebidža balvu kopš 1991. gada piešķir, atzīmējot pasaulē pirmās programmu rēķinmašīnas konstruktora Čarlza Bebidža dzimšanas dienu. Uz balvu var pretendēt jebkurasLatvijas augstskolas pamatstudiju vai maģistra programmas students (vīrietis) par aktīvu un produktīvu darbu datorzinātnēs un to popularizēšanā.


Lai pieteiktos balvām, līdz 2016. gada 12. februārim ir jāaizpilda elektroniskā pieteikuma anketa LU Datorikas fakultātes mājaslapā www.df.lu.lv. Balvu pretendenti var pieteikties paši, vai pretendentus balvai var izvirzīt Latvijas augstskolās akadēmiskā amatā ievēlēti darbinieki vai pretendentu zinātniskā darba vadītāji. Pieteikuma anketai jāpievieno pretendenta darba pārskats, divas atsauksmes un izziņa par studējošā statusu.


Visus pieteikumus izvērtēs komisija. Balvu laureāti iegūs vienreizēju stipendiju EUR 400 apmērā un mākslinieka Jāņa Strupuļa veidotu medaļu. Balvas tiks pasniegtas 2016. gada 19. februārī Latvijas Programmētāju dienas pasākumā, kur balvu laureāti uzstāsies ar īsu sava darba izklāstu.


Plašāka informācija – www.df.lu.lv

 

 

Papildu informācija:

Jeļena Poļakova

Latvijas Universitātes

Datorikas fakultātes

Sabiedrisko attiecību speciāliste

E-pasts:Jelena.Polakova@lu.lv

mob.: 26847202