Nav noteikts

Atpakaļ
14.04.2015

Pēc nedēļas LZA uzņems 14. Baltijas intelektuālās sadarbības konferences viesus

Pēc nedēļas 20.-21. aprīlī Latvijas Zinātņu akadēmija uzņems 14. Baltijas intelektuālās sadarbības konferences viesus. Šī gada konference veltīta zinātņu akadēmiju lomai pētniecībā un inovāciju politikā, un tajā piedalās triju Baltijas valstu zinātņu akadēmiju prezidenti, kā arī Vācijas, Polijas, Norvēģijas, Somijas un Slovākijas zinātnes administratori un redzamākie zinātnieki.


Konferenci pagodinās arī Vācijas Zinātņu akadēmijas Leopoldina viceprezidente Bārbele Fridriha (Friedrich), Norvēģijas Zinātņu akadēmijas ģenerālsekretārs Oivinds Andersens (Andersen), Polijas Zinātņu akadēmijas pārstāvis Maciejs Janovskis (Janowski) un "Višegradas četrinieka" - Ungārijas, Polijas, Slovākijas un Čehijas -  zinātņu akadēmiju alianses pārstāvis Dušans Galiks (Galik) no Slovākijas.


Izcilākie akadēmiķi no visām konferences dalībvalstīm veltīs savus priekšlasījumus zinātnes dzīves, pētījumu un starptautisko finansējuma avotu sekmīgai koordinācijai, kā arī globāla mēroga un Baltijas jūras reģiona zemju stratēģiski svarīgu nozaru problēmām un sasniegumiem. Par atzīstamiem sasniegumiem pētniecībā un sekmēm starptautiski koordinētas zinātniskās sadarbības projektu īstenošanā trīs Baltijas valstu akadēmiskās izcilības - tiesību zinātnieks no Igaunijas Pēters Jervelaids  (Peeter Järvelaid), Lietuvas vēsturnieks Zenonas Norkus (Zenonas Norkus) un Latvijas literatūrzinātnieks akadēmiķis Benedikts Kalnačs tiks apbalvoti ar mākslinieka Jāņa Strupuļa darinātajām sudraba medaļām.


Plašāka informācija ŠEIT.