“KultTourCaching”

Vīzītkartes

Ilze Salnaja - VarvMg. paed. Ilze Salnaja – Värv pirms 15 gadiem beigusi Liepājas Pedagoģisko akadēmiju kā Vēstures un Sociālo zinību skolotāja, vēlāk turpat iegūstot arī maģistra grādu pedagoģijā. Kopš tā laika dzīve viņu aizvedusi uz Igauniju, kur šī vēstures un pedagoģijas izglītība noderējusi strādājot par gidu un grupas vadītāju gan Tartu pilsētā, gan dažādos muzejos, ieskaitot Tartu Universitātes muzejus, Ledus laikmeta centru, Igaunijas Nacionālo muzeju un Setu reģionu.
Starp minētajiem īpaši ir izceļams Igaunijas Nacionālais muzejs, kurā iespējams ne vien uzzināt vairāk par Igaunijas kultūras mantojumu, bet arī par kopīgo visa reģiona vēsturi, ieskaitot Latviju. Tas ir lielākais nacionālais muzejs Baltijā, kurš ir atklāts 2016.gadā, un kurā lieliski sabalansētas modernās tehnoloģijas, seni priekšmeti un leģendas.

 


 

Dr.phil. Kristofs Šmits (Christoph Schmitt) ir studējis Eiropas etnoloģiju un kultūrpētniecību, kultūras vēsturi un jaunāko vācu literatūru Marburgas Universitātē. Kopš 1996. gada viņš strādā Rostokas Universitātē, bet kopš 1999. gada vada Wossidlo pētniecības centru Eiropas etnoloģijas un kultūras jautājumos un pārrauga Wossidlo arhīva Meklenburgas-Priekšpomerānijas Tautas tradīciju centrālo kolekciju.
Mācību un pētniecības jomas: vēsturiskie un salīdzinošie vēstījuma pētījumi, reģionālā etnogrāfija, kultūrzinātnisko filmu analīze un digitālās humanitārās zinātnes (īpaši digitālā folkloristika).
Pie aktuālajiem projektiem pieder Ričarda Wossidlo folkloras kolekcijas digitālā transformācija (www.wossidia.de), dalība starptautiskā tiešsaistes pasaku arhīva veidošanā (www.isebel.eu), kā arī interaktīvās platformas veidošana vietējiem vēsturniekiem (www.ortschroniken-mv.de)

 


 

Dr. rer. pol. Betina Heinrihs (Bettina Heinrichs) ir lektore, kura māca modes vēsturi, modes, projektu un tūrisma menedžmentu universitātēs Vācijā un Eiropas Savienībā.
Daudzu gadu garumā viņa ir brīvmāksliniece, menedžere un tekstila un apģērbu uzņēmumu konsultante Skandināvijas valstīs, Baltijā, Francijā un ASV. Lektorei ir izcilas zināšanas starptautiskajā modes industrijā.
Kā izstāžu kuratore viņa organizē modes, vēsturiskās modes un tautas tērpu izstādes.
Betina Heinrihs ir Rostokas Universitātes ekonomikas zinātņu doktore, Brēmenes Mākslas Universitātes modes dizaina maģistre, Hamburgas Lietišķo zinātņu Universitātes tekstila dizaina un apģērba inženierijas maģistre.

 


 

Dr. Hum. Daļa Kiseļūnaite (Dalia Kiseliūnaitė) ir profesore Klaipēdas universitātes Filoloģijas katedrā, Lietuviešu valodas insititūta vadošā zinātniece. 
Dzimusi 1958. gada 7. augustā Plungē. 1975.–1980. Lietuvas Konservatorijas Klaipēdas Teātra mākslas fakultāte, 1983.g. stažēšanās Latvijas Zinātņu akadēmijā, 1983.−1986.g. Viļņas Universitātes aspirantūra, 1991.g. Viļņas Universitātē aizstāvēta humanitāro zinātņu kandidāta disertācija „Šakninių veiksmažodžių struktūros įvairavimas baltų kalbose”, 1995.−1996.g. Vācijas Zinātņu akadēmijas stipendija, stažēšanās Getingenes Universitātē, 1997.g. M. Giedraiša stipendija, stažēšanās Varšavas Universitātē; kopš 2000 g. regulāra piedalīšanās Erasmus studiju un pētījumu mobilitātes projektos Latvijā, Somijā, Vācijā. 2009 habilitācijas procedūra Kauņas Vītauta Dižā universitātē. 2015 DAAD stipendija un zinātniskais darbs Berlīnes Humboldta universitātē.

Zinātņu nozare – valodniecība.

Pētniecības tēmas:

1. Kursenieku (Kuršu kāpu) valoda un etniskā kultūra, lietuviešu, vācu un latviešu valodu kontakti.

2. Klaipēdas novada vēsturiska onomastika.

3. Etnolingvistika (etniskās kultūras un valodas savstarpēja iedarbība vēsturiskajos Prūsijas pierobežas reģionos).

2010‒2017 Klaipēdas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes zinātnisko izdevumu redakcijas komisijas priekšsēdētāja. Starptautiskās datu bāzes „Lituanistika“ eksperte.

Starptautisko asociāciju “Foundation for endangered languages” un “International Society for Dialectology & Geolinguistics” locekle.

Piedalās vairākos valsts un starptautiskos zinātniskos projektos.

2014 – 2016. vadīja zinātnisko projektu projektu „Archive of Language and Ethnic Culture in Curonian Spit: Digitization of Sources Artifacts”.

2018 – 2019 vada projektu “Register and actualisation of historical toponyms in Klaipeda district”.

Apbalvojumi:

2011 ‒ Latvijas Republikas Atzinības krusta Komandiera ordenis.

2012 ‒ Baltijas Asamblejas medaļa.

2014 ‒ Liepājas Universitātes goda doktors.