Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 24.02.2023 13:00

Liepājas Universitātē notiek sociālā darba konference

Piektdien, 24. februārī, Liepājas Universitātē notiek Liepājas Universitātes Izglītības zinātņu institūta sadarbībā ar biedrības “Dižvanagi” Baltijas Rehabilitācijas centru un Marijampoles Lietišķo zinātņu universitāti (Lietuva) rīkotā 17. sociālā darba konference.

Konferences atklāšanā attālināti tās dalībniekus sveica Labklājības ministre Evika Siliņa un rīkotāju pārstāvji, ar priekšlasījumiem uzstājās nozares speciālisti gan no Latvijas, gan Lietuvas. Līdzās Latvijas pieredzei sociālā darba jomā noderīga ir Lietuvas kolēģu pieredze, jo abām pusēm ir iespēja pārņemt vienam otra labo pieredzi. Konferenci atklāja Liepājas Universitātes studiju prorektore Māra Zeltiņa un konferences dalībniekus uzrunāja Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Gunārs Ansiņš.

Uzsverot sociālā darba konferences nozīmi, Liepājas Universitātes Izglītības zinātņu institūta direktore Dina Bethere saka: “Katru gadu mēs atrodam būtisku tēmu loku, kas ir svarīgi sociālā darbinieka pilnveidei – kompetences pilnveide, grūtības, kurās nepieciešams atbalsts un citas. Zinātne organiski integrējas praktiskajā izmantošanā. Var būt idejas, bet ja nav cilvēku, kas to var īstenot, tad nekas nedarbojas.”