Jaunumi:

Atpakaļ
Andris Jaunsleinis, 22.03.2021 10:04

Liepājas Universitātes un Liepājas pilsētas nākotne ir cieši saistītas

Publicējam Liepājas Universitātes Padomnieku konventa locekļa,

bijušā Latvijas Pašvaldību savienības vadītāja Andra Jaunsleiņa atbalsta vēstuli Liepājas Universitātei.

"Tā ir Liepājas un visas Kurzemes reģionālā attīstība, kas vienmēr ir balstījusies uz daudzveidību un vienlaikus to arī nodrošinājusi. Šeit galvenais ekonomikas un attīstības dzinējspēks ir sabiedrības intelektuālais potenciālas. Tika izglītoti un inovatīvi cilvēki spēj veiksmīgi attīstīt savu teritoriju.

 Liepājas Universitāte dod iespēju jauniešiem no Liepājas un Kurzemes iegūt izglītību savās mājās, kas ekonomiski un psiholoģiski ir daudz vieglāk. Liepājai un apkārtējiem novadiem tas dod cerību, ka pēc izglītības ieguves jaunieši paliks dzīvot un strādāt Liepājā vai tās apkārtnē.

Tas ir arī apstiprināts Liepājas vīzijā 2030.

Liepājas augstākās izglītības iestāde nodrošina konkurētspējīgas, starptautiski atzītas studiju programmas, attīsta inovatīvu pētniecību un ir svarīgs zināšanu ekonomikas stūrakmens.

To ir  spējusi  pierādīt  Liepājas Universitāte ar savu darbu. Tā vietā, lai valsts stiprinātu un palīdzētu universitātēm reģionos, tās tiek vājinātas. Diemžēl tādas idejas ir galvā dažiem šodienu lēmumu pieņēmējiem, kā  “dāvana” liepājniekiem 30. gadadienā pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas. Bet nezaudēsim cerību uz veselo saprātu 100 lēmumu pieņēmēju galvās.

Liepājas Universitātei būt!"