Jaunumi:

Atpakaļ
Lāsma Ulmane-Ozoliņa, 19.03.2021 09:26

Licencēta jauna studiju programma ”Vides inovāciju tehnoloģijas”

Februāra beigās Liepājas Universitāte saņēmusi licenci jaunas profesionālās bakalaura studiju programmas ”Vides inovāciju tehnoloģijas” realizēšanai. Programmu realizēs gan latviešu, gan angļu valodā, studentu uzņemšana plānota jaunajā studiju gadā.

Jaunā programma piedāvās iespējas praktiski likt lietā zināšanas vides inženierijā, kuras būs apgūtas teorētiskajos kursos un specializācijas kursos ar uzsvaru uz datorgrafikā balstītu projektēšanu, prototipēšanu un dažādu sensoru sistēmu izstrādi un pielietošanu – gan piesārņojuma mērījumiem, gan energoefektivitātes novērtēšanai un citiem mērķiem. Liela nozīme studijās būs materiālu otrreizējās izmantošanas aspektiem. Turklāt vairākas prakses, kurās studenti piedalīsies, sniegs reālu pieredzi viņu nākamajā profesijā. Kā bonuss, ko novērtēs nākotnes darba devēji ir vispārizglītojošie kursi tādās jomās kā uzņēmējdarbības un projektu vadība, lietišķā komunikācija un citos, lai jaunais profesionālis vieglāk iekļautos uzņēmējdarbības vidē.

Līdz ar šīs programmas licencēšanu sākts darbs pie virziena “Vides aizsardzība” pārakreditēšanas.

Turpinās arī doktorantūras programmas “Jauno mediju māksla” un profesionālās bakalaura studiju programmas “Viedās tehnoloģijas” licencēšanas process.

 

Programma izstrādāta projekta SAM 8.2.1.0/18/A010 “Studiju programmu fragmentācijas samazināšana un resursu koplietošanas stiprināšana LiepU” ietvaros.