Jaunumi:

Atpakaļ
Kristīne Timermane | Sabiedrisko attiecību daļa, 04.06.2015 00:00

Turcija izrāda interesi par Liepājas Universitātē izstrādāto siltumizolācijas materiālu

Maija beigās Liepājas Universitātes bakalaura studiju programmas „Mehatronika” direktors Armands Grickus devās uz Turciju, lai uzņēmumos „ORAES Automative” un „OPTIMAK INC” apraudzītu praktikantus – Mehatronikas 2. kursa studentus –, kā arī tiktos ar Sakarijas Universitātes (Sakarya University) pārstāvjiem.


A. Grickus jutās gandarīts dzirdēt, ka studenti ar Erasmus+ praksi ir apmierināti un tā viņiem šķiet interesanta. Prieks bija arī no prakses vietu vadītājiem Turcijā uzzināt, ka Liepājas Universitātes studenti strādā labi, ir zināt griboši un aktīvi.


Gandrīz 3 mēnešu ilgā prakse tika organizēta, pateicoties Erasmus+ sadarbības līgumam starp Liepājas Universitāti un Sakarijas Universitāti.


Vizītes laikā asociētais profesors A. Grickus tikās arī ar Sakarijas Universitātes Tehnoloģijas fakultātes vadību un mācībspēkiem. Tika pārrunātas pasniedzēju apmaiņas iespējas – tika izrādīta interese par iespēju Liepājas Universitātes pasniedzējiem lasīt lekcijas Sakarijas Universitātē. Sarunās neizpalika arī universitāšu sadarbības iespēju pētniecības jomā pārrunāšana. Lielu interesi izraisīja Liepājas Universitātes izstrādātais un patentētais siltumizolācijas materiāls. Turki izteica vēlēšanos pārbaudīt šī materiāla adaptācijas iespējas savas valsts klimatiskajos apstākļos. Sakarijas Universitātes Tehnoloģiskās pārneses centrā šis materiāls tiks testēts un pozitīva rezultāta gadījumā apsvērs tā ražošanu Turcijā.