Jaunumi:

Atpakaļ
-, 04.06.2015 00:00

Liepājā notiks “Skaņas dienas”

Liepājā no 8. līdz 11. jūnijam jau trešo reizi norisināsies „Skaņas dienas”, kuru ietvaros jaunie mediju mākslinieki piedāvās ieklausīties, piedzīvot un iesaistīties dažādos ar skaņu saistītos darbos. Šoreiz tās norisināsies biedrības “Radi vidi pats” organizētā velokultūras projekta “Boltik Baik 2015” telpās, Vecajā Ostmalā 54.


„Skaņas dienu” ietvaros paredzētas radošās darbnīcas, izstāde un koncerts. Kā jauna iniciatīva šogad tiek plānota “vakara brīvbliezieni – brīvdarbība vakara gaisotnē, kur būs iespējams neierobežoti lietot dažādus elektroniskās mūzikas instrumentus, veidot kompozīcijas, saspēlēties ar citiem pasākuma apmeklētājiem.


Bērni un jaunieši ir aicināti pieteikties radošajām skaņas darbnīcām, kas norisināsies 8., 9. un 10. jūnijā. Skaņas darbnīcās dalībnieki varēs iepazīties ar dažādiem tehniskiem un elektroniskiem eksperimentiem, radot skaņas darbus vai instalācijas. Tiem, kam vairāk interesē kompozīcija un dažādu pašu gatavotu un pielāgotu instrumentu spēlēšana, 10. jūnijā paredzēta darbnīca "Mūzika nesagatavotiem cilvēkiem". Dalībnieku skaits darbnīcās ir ierobežots. Pieteikšanās kārtību varēs skatīt šeit – facebook.com/skanas.dienas vai, rakstot uz skanas.dienas15@gmail.com.


Savukārt Jauno mediju mākslinieku sagatavotos darbus varēs apskatīt no 9. jūnija plkst. 19.00, kad tiks piedāvāta tūre pa izstādes telpām, un mākslinieki iepazīstinās apmeklētājus ar saviem darbiem. Izstāde būs atvērta arī 10. un 11. jūnijā.


11. jūnijā plkst. 19.00 “Boltik Baik 2015” telpās Vecajā Ostmalā 54 ikviens aicināts apmeklēt koncertu, kurš veidots no Liepājas jauno mediju mākslinieku oriģināldarbiem. Te tiks atskaņotas kompozīcijas un eksperimenti, kas radīti, izmantojot dažādus medijus: lauku ierakstus, arī dažādas skaņas sintēzes metodes, pielietojot modulāro sintezatoru. Tiks demonstrēti arī darbnīcu rezultāti.


Pēc koncerta plkst. 22:00 gaidāma diskotēka, kurā piedalās Latvijas elektroniskās mūzikas izdevniecības “Dirty Deal Audio” mūzikas prodecetnti Mr.Myster un Oriole.


"Skaņas dienas" organizē  Elektroniskās mākslas un mediju centrs E-Lab sadarbībā ar Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratoriju, un tās notiek ar Valsts Kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu.


Sadarbības partneri: "Radi vidi pats", "Boltik Baik 2015", "Dirty Deal Audio", Liepājas Universitāte.