Jaunumi:

Atpakaļ
| Studentu padome, 29.05.2015 00:00

Aizvadīta netradicionāla Liepājas Universitātes Komunikācijas diena

Ceturtdien Liepājas Universitātē netradicionālā veidā norisinājās Komunikācijas diena “Comunicāre – dalīties”, kuras mērķis bija parādīt, cik daudzveidīga ir komunikācija. Pasākums  notika divās daļās un to apmeklēja vairāk nekā 120 interesenti.


Pirmajā daļā Liepājas Universitātes galvenās ēkas aktu zālē viesojās Liepājas teātra aktieri Kaspars Gods un Gatis Maliks. Abi stāstīja par to, kāda ir aktieru komunikācija teātra aizkulisēs un pašā teātrī, kādas ir viņu sajūtas, komunicējot caur dažādām lomām.


Savukārt pirmās daļas izskaņā viesojās 12.Saeimas deputāts, aktieris un videobloga „Suņu būda” veidotājs Artuss Kaimiņš. Diskusija ar jauniešiem pārvērtās par divarpus stundas garu jautājumu, atbilžu un viedokļu maratonu. Artuss nekautrējās atbildēt uz visdažādākajiem jautājumiem, nobeigumā, novēlot jauniešiem neļaut citiem kāpt sev uz galvas, darīt to, ko paši vēlas un apzināties, ka ik katrs daudz ko var mainīt – vajag tikai gribēt!


Komunikācijas dienas otrā daļa notika dienas vakarpusē universitātes Mākslas pētījumu laboratorijas telpās, Kūrmājas prospektā 13. Iesākumā mākslinieki Agnese Matisone un Pēteris Taukulis jauniešus rosināja aizdomāties par to, kas ir māksla un, kā tajā komunicēt. Tika izvirzīta tēze „māksla ir misija” un antitēze „māksla ir profesija”.


Turpinājumā mūziķis Ainars Virga stāstīja par savas karjeras aizsākumiem un darbību grupā „Līvi”. Mūziķis, kombinējot stāstījumu ar dziesmām, radīja burvīgu un gaišu atmosfēru, ievadot sekojošo sarunu ar Aivi Neimani – kultūras cilvēku, kurš darbojas mākslā un mūzikā. Viņš par savu mērķi jau izsenis izvirzījis laikmetīgās mākslas ieviešanu Liepājā. Kad jaunieši, noklausoties Aivja Neimaņa stāstījumu, jautāja, vai nav grūti darīt tik daudz un saņemt ne tik lielu atbalstu kā gribētos, un, vai nav vēlme savu turpmāko darbību īstenot ārvalstīs, viņš nedomājot atbildēja: „Nē, pat zemenes lasīt - nē. Man te patīk!”


Kristaps Gēbelis un improvizācijas trupa “Brīvais stils”(Terēze Sedleniece, Eva Jankovska, Andris Strazdīts, Paula Antane) iekustināja jauniešus un demonstrēja, kā komunicēt komandā, izmantojot improvizācijas paņēmienus. Pasākumu noslēdza grupas „M.I.E.R.S”performance, kur puiši, apvienojot koncertierakstus, dzīvo performanci un sarunu, pēc aktīvās komunikācijas dienas daļas, radīja patiesu mieru, ļaujot ik vienam atslābināties un pārdomāt dienas aktivitātes.


Paralēli iepriekšminētajām nodarbēm norisinājās arī dzīvā performance Jauno mēdiju mākslas studentu izpildījumā. Liepājas Universitātes liftā Matīss Ločmelis gleznoja. Students atzīst: „Cilvēku reakcijas ir tik dažādas – citi sakautrējas un nebrauc, fotogrāfē, citi cenšas izlikties vienaldzīgi un tad skatās ar acs kaktiņu”.


Bija apskatāms arī Arinas Mozžerikovas video „Cilvēks un vide”, Lindas Ungures instalācija „Bezgalība”, Samantas Kalējas digitālo darbu izstāde, kuras pamatā ir datorpeles kustību atveidojums, kā arī Gustava Locika projekcija un mākslas skolas audzēkņu projekta „Akti naktī” ietvaros radītās manekenu grupas.


Pasākuma organizatore Eva Jankovska stāsta: „Manuprāt, šodien ik viens pasākuma apmeklētājs saņēma milzīgu enerģijas lādiņu. Visi uzrunātie viesi šodien daļu sevis atdeva jauniešiem, likās apbrīnojami, cik ļoti, piemēram, Artuss Kaimiņš vēlējās jauniešiem parādīt, ka tieši viņos pašos mīt spēks, vai Ainars Virga, izpildot dziesmu „Ozolam”, atgādināja par kopā būšanu. Liepājas teātra aktieri, mākslinieki, laikmetīgās kultūras censonis, improvizācijas trupa, grupa M.I.E.R.S , un, protams, studenti nevienu neatstāja vienaldzīgu. Šodien patiesi apstiprinājās, ka komunikācija ir dalīšanās un savstarpējā mijiedarbība”.