Jaunumi:

Atpakaļ
Kristīne Timermane | Sabiedrisko attiecību daļa, 03.06.2015 00:00

Liepājas Universitāte aicina uz bakalaura un maģistra darbu aizstāvēšanām

4. jūnijā Liepājas Universitātē sākās bakalaura un maģistra darbu aizstāvēšanas. Jauno speciālistu prezentācijas aicināts klausīties ikviens interesents. Kopumā tiks aizstāvēti vairāk nekā 300 gala darbi.


Studiju prorektore Māra Zeltiņa uzsver: „Šis ir studiju rezultātu kopsavilkuma izdarīšanas laiks, kas vienlīdz svarīgs gan pašiem bakalaura un maģistra grāda pretendentiem, gan viņu atbalstītājiem,  mācībspēkiem un darbu zinātniskajiem vadītājiem, gan darba devējiem, kas nereti ir arī pētāmo problēmu izvirzītāji un pētījumu veicinātāji. Darbos pētīti aktuāli procesi un parādības, nozaru attīstības problēmas, konkrēti problēmgadījumi. Rezultātā tiek piedāvāti konkrēti, inovatīvi problēmu risinājumi, dizaina un skiču projekti, kas apliecina sasaisti ar pilsētas attīstības prioritātēm, e-mācību kursu pilnveides metodika u.c.”


Pedagoģijas un sociālā darba fakultātes studējošie savos noslēguma darbos apliecinās izvēlētajai kvalifikācijai atbilstošās kompetences, gatavību risināt aktuālus izglītības, logopēdijas un sociālā darba  prakses jautājumus, sniegt palīdzību specifiskos gadījumos, piemēram, logopēdijā un sociālajā darbā, bet Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes topošie absolventi ir pievērsušies aktuālām literatūras un kultūras parādībām, piemēram, valodas pētniecības darbos analizēta parlamentāriešu runas uzvedība.  Valodu un kultūras studijās darbi tapuši angļu, vācu, franču un krievu valodās.


Savukārt Dabas un inženierzinātņu fakultātes studējošie pievērsušies informācijas tehnoloģiju lietojuma jautājumiem, nanoizmēra struktūru uz metāla virsmas uzvedības modelēšanai u.c.. Pēc kvalifikācijas eksāmena šajā fakultātē pirmoreiz tiks piešķirta kvalifikācija „vides inženieris”. Organizāciju iekšējās un ārējās komunikācijas jautājumus, vadības/ ekonomikas ietekmi uz kultūras nozares organizācijām, tūrisma pakalpojumu piedāvājumus, kā arī risinājumus uzņēmumu attīstībai, konkurētspējas celšanu aplūkojuši Vadības un sociālo zinātņu fakultātes studenti.


„Zīmīgi, ka ideja par dabas materiālu izmantošanu, atbildīgu attieksmi pret vidi, ilgtspēju tiek attīstīta dažādu jomu studiju programmu interdisciplināros pētījumos,” norāda M. Zeltiņa.


Šogad ir otrais gads, kad Liepājas Universitāte izmanto augstskolu vienoto datorizēto plaģiāta kontroles sistēmu – elektroniski iesniegtie darbi tiek pārbaudīti ar attiecīgas datorprogrammas palīdzību. Tās darbības nozīmīgumu apliecina jaunu augstskolu pievienošanās  kopīgajai datu bāzei.


Bakalaura un maģistra darbu aizstāvēšanas notiks no 4. līdz 26. jūnijam. Aizstāvēšanu grafiku var lejuplādēt ŠEIT.