Jaunumi:

Atpakaļ
29.07.2013 00:00

LiepU Jauno mediju mākslas studenti atklās pirmo jauno mediju mākslas simpoziju "JMM Showcase"

No 1. līdz 11. augustam Jauno mediju kultūras centra RIXC mediju telpā, 11. novembra krastmalā 35 (ieeja no Minsterejas ielas), Rīgā, notiks jauno mediju mākslas simpozijs "JMM Showcase", kas ir pirmais tāda veida studentu rīkots mini festivāls. Vienpadsmit dienu laikā gan izstādēs, gan atvērtajos semināros, gan vakara skatēs tiks atrādīti jauno mediju mākslinieku darbi no pēdējo divu gadu veikuma.

 

Simpozijs tiks atklāts 1. augustā plkst. 19.00 ar izstādi, kurā vienkopus būs aplūkojami vairāk nekā 20 Liepājas Universitātes studiju programmas "Jauno mediju māksla" studentu darbi –  instalācijas, video darbi, audio darbi, fotogrāfijas u.c. Izstāde būs aplūkojama līdz 11. augustam pirmdien, otrdien, trešdien, ceturtdien, piektdien no plkst. 15.00 līdz 19.00 un sestdien, svētdien no plkst. 12.00 līdz 19.00. 

 

Paralēli izstādei jaunie mākslinieki ikvienam interesentam piedāvās plašu programmu. Pirmdien, 5. augustā, no plkst. 11.00 notiks "Industriju diena", kad dienas pirmajā pusē risināsies "atvērto ideju telpa", kuras ietvaros notiks jauno mākslinieku projektu prezentācijas un diskusijas, savukārt vakara sesijā – plkst. 19.00 izstādē iesaistītie studenti prezentēs savu darbu portfolio. "Industriju dienā" ir aicināts ikviens interesents, jo īpaši gaidīti ir radošo industriju pārstāvji.

 

No 6. līdz 8. augustam, sākot no plkst. 11.00 RIXC Mediju telpā Jauno mediju mākslas studentu vadībā notiks video un audio radošās darbnīcas, kurās īpaši piedalīties aicināti vidusskolēni. Ikviens interesents no 28. jūlija līdz 4. augustam tiek aicināts pieteikt dalību darbnīcās, sūtot pieteikumu Līvijai Daudzei uz e-pasta adresi livija.daudze@gmail.com .

 

Trešdien, 7. augustā, plkst. 19.00 notiks Liepājas mākslinieku īsfilmu skate, kuras ietvaros tiks demonstrēti apmēram 20 labākie video mākslas un animācijas darbi, kā arī būs iespēja satikt pašus video radītājus.

 

Ceturtdien, 8. augustā, plkst. 19.00 ikviens aicināts uz elektroakustiskās mūzikas koncertu, kurā apmeklētājiem būs iespēja noklausīties ne tikai Liepājas skaņu mākslinieku audio darbus, bet arī izbaudīt vairākas performances – audiovizuālo trio “Trihars”, Liepājas beatmaster “Niklāvz”, kā arī citu dīdžeju un vīdžeju uzstāšanos.

 

Ieeja visos simpozija pasākumos bez maksas. Plašāk: http://showcase.mplab.lv

 

Simpoziju "JMM  Showcase" organizē Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratorija (LiepU MPLab) un Elektroniskās mākslas un mediju centrs E-LAB sadarbībā ar Jauno mediju kultūras centru RIXC.

 

Vairāk informācijas par organizatoriem:

Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratorija

http://mplab.lv

 

Jauno mediju kultūras centrs RIXC

http://facebook.com/rixcriga

http://renewable.rixc.lv

http://twitter.com/rixcriga

http://vimeo.com/rixcriga

http://rixc.lv

 

“JMM Showcase” un RIXC Mediju telpas izstāžu programmu 2013 atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds. Jauno mediju mākslas atvērto simpoziju – JMM Showcaseatbalsta arī Street BurgerSimpoziju informatīvi atbalsta: Radio Naba, Easyget.lv