Jaunumi:

Atpakaļ
03.07.2013 00:00

Interesenti aicināti aplūkot LiepU studentes Agneses Matisones izstādi “trallallā”

Visu vasaru līdz Zinību dienai Liepājas Olimpiskā centra 3. stāva bibliotēkā “Varavīksne” aplūkojama Liepājas Universitātes maģistra studiju programmas „Māksla”  studentes Agneses Matisones izstāde “trallallā”.


Agneses Matisones deviņu krāsaino zīmējumu kolekcijā ar nosaukumu “trallallā” apkopoti vasarīgi, krāsaini, viegli mirkļi, kas noķerti dabā, pilsētas ainiņās, pie jūras un augu pasaulē. Ikviena līnija, krāsu pleķis un formas ir mākslinieces izlolotas, katrai atvēlēta sava īpaša vieta, kaut pieļaujams arī nejaušības iespaids. Dekoratīvā noskaņa mudina aizdomāties par zīmējumu pielietojumu grāmatu, žurnālu ilustrācijām, kā arī audumu un citu materiālu apdrukām.


A. Matisone [MatisONE] dzimusi Liepājā. Pēc vidusskolas beigšanas apguvusi rotkaļa amatu O. Auzera Juvelieru mākslas koledžā Rīgā. Pēc gadiem atgriezusies Liepājā un ieguvusi bakalaura grādu mākslā, ar specialitāti datordizainā. Divus gadus papildinājusi savas zināšanas dzimtā valodā, vēsturē un literatūrā. Dotajā dzīves posmā studē Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes maģistratūras programmā „Māksla”, audzina meitu, raksta tekstus pirmā digitālā žurnāla LILLÁ epifāniju sadaļai, ēd zemenes un šūpojas jūras viļņiem līdzi kā ūdenszāle.


Vairāk par Agnesi un viņas aktivitātēm iespējams uzzināt mājas lapā www.terra-tiliae.lv




Informāciju sagatavoja:

LiepU studiju programmas „Māksla”

1. kursa studente Agnese Matisone

e-pasts: terra.tiliae@gmail.com