Jaunumi:

Atpakaļ
Santa Striguna, 06.02.2023 10:56

Mācībspēki un studenti iesaistās prakses organizācijā

Studiju virziena “Sociālā labklājība” mācībspēki un studenti izmantoja iespēju iesaistīties Erasmus+ studentes Aklime Sahin (Uşak university, Turcija)  prakses organizācijā un īstenošanā Liepājas Universitātē un universitātes sadarbības institūcijās. Aklime praksē Liepājā pavadīja piecus mēnešus, atbraucot pašā septembra sākumā, studente ir izbaudījusi mainīgos laika apstākļus vējainajā Liepājā.

Aklime profesionālās prasmes un iemaņas pilnveidoja vairākās Liepājas sociālajās institūcijās un izglītības iestādēs, lai pilnveidotu zināšanas par sociālā darbinieka  un sociālā pedagoga mērķiem un uzdevumiem Latvijā. Mācību vizītē kopā ar LiepU studiju programmas “Sociālais darbinieks” pirmā kursa studentiem Aklime devās arī uz Lietuvu, Klaipēdas pilsētas aprūpes namu (Klaipedos Miesto Globos Namai), kur studentiem un mācībspēkiem bija iespēja iepazīties ar sociālajiem darbiniekiem un citiem speciālistiem un viņu profesionālo pieredzi.

Prakses aizstāvēšanā, kurā piedalījās gan jomas mācībspēki, gan studenti, Aklime atklāj: “Augstu vērtēju gan iespēju būt Latvijā, gan Liepājas izteikti mierīgo vidi un profesionālos cilvēkus. Izsaku pateicību visiem, kas palīdzēja izprast sistēmu Latvijā un deva iespēju īstenot praksei izvirzītos uzdevumus. Liepāja un Liepājas Universitāte ir vieta, kuru ieteikšu praksei vai studijām citiem.”

Pavasara semestri Aklime plāno profesionālajai pilnveidei kādu citu Eiropas valsti, tādēļ LiepU studiju virziena mācībspēki novēl – lai arī kāda būtu izvēle, tiecies uz labāko it visā, ko dari!